play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završna konferencija projekta uspostave objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Više od 27.450 pacijenata prošlo je kroz Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin koji je s radom započeo u travnju ove godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, točnije od travnja do kraja listopada 2022., govorimo o povećanju broja pacijenata za 36% – rečeno je, između ostalog, na završnoj konferenciji projekta „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin“.

Istaknuvši kako je za Varaždinsku županiju ova godina – godina zdravstva, župan Anđelko Stričak podsjetio je kako je je paralelno uz OHBP vrijedan 3,8 milijuna eura izgrađena i dnevna bolnica/jednodnevna kirurgija u vrijednosti od 7,5 milijuna eura. Sveukupno riječ je o investicijama u vrijednosti od 11,3 milijuna eura.

U središte svih naših zdravstvenih ustanova nastojimo staviti pacijenta, odnosno one kojima je potrebna zdravstvena skrb. Smatram da smo izgradnjom ovog objekta u tome uspjeli. Osim što gradimo i uređujemo potrebne zdravstvene prostore i opremamo ih suvremenom medicinskom opremom, zainteresiranim liječnicima nastojimo omogućiti potrebne edukacije i specijalizacije. Trenutno tako u svim zdravstvenim ustanovama na specijalizaciji imamo oko 150 liječnika, od kojih njih oko 120 je iz Opće bolnice Varaždin – rekao je župan Stričak – osvrnuvši se i na liste čekanja.

Na određeni zahvat, pretragu ili uslugu u Općoj bolnici Varaždin naručeno je 55.392 ljudi. Ako gledamo broj stanovnika u Varaždinskoj županiji, možemo reći kako svaki treći stanovnik Varaždinske županije čeka na određenu uslugu u OB Varaždin. Vjerujem da ćemo uz napore liječnika bolnice, kao i boljom koordinacijom naših zdravstvenih ustanova uspjeti te liste čekanja smanjiti – zaključio je župan Stričak.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. sc. Damir Poljak istaknuo je kako je vrijednost izgradnje objedinjenog hitnog bolničkog prijema nemjerljiva kako za žitelje Varaždinske županije, ali i šire, tako i za zdravstvene djelatnike.

Varaždinska bolnica je na ovaj način, sva ona mjesta na koja su pacijenti dolazili, a riječ je o šest ambulanti, interna, kirurgija, urologija, otorinolaringologija, okulistika i neurologija, smjestila na jedno mjesto. Ti pacijenti danas dolaze na jedno mjesto gdje ih kvalitetni zdravstveni stručnjaci zbrinjavaju u promptnom vremenu. Dnevno kroz naš OHBP prođe više od 250 pacijenata, što je veliki optjecaj, ali zasad sve one koji zatraže našu pomoć kvalitetno zbrinjavamo – rekao je ravnatelj Poljak koji se pohvalio kako bolnica napreduje i po pitanju smanjivanja liste čekanja. Osigurali smo rad u dvije smjene te subotama i nedjeljama. Djelatnici su prihvatili takav način rada jer shvaćaju važnost rješavanja lista čekanja, kao i mjere iz Nacionalnog plana oporavka i otpornost i mislim da ćemo do sredine prosinca sa listama biti u zadanim okvirima, ispod 200 dana čekanja – najavio je ravnatelj Poljak.

Razdoblje provedbe projekta trajalo je od 11. siječanja 2017. godine do 30. studenog 2023. godine. Ukupna ugovorena vrijednost projekta određena je u iznosu od 3.104.787,65 eura, dok ukupna vrijednost projekta nakon provedbe iznosi 3.833.237,29 eura, a EU je projekt sufinancira sa 1.858.1.19,32 eura.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%