play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završna konferencija projekta „Reci ne alkoholu i drogi“

U posljednje dvije godine, ponajviše zbog cjelokupne situacije vezane uz COVID-19, intenzivirao se problem socijalne isključenosti i izolacije za osobe s invaliditetom što se negativno odrazilo i na njihovo psihičko zdravlje. Kako bi pomogli svojim članovima, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina provelo je projekt „Reci ne alkoholu i drogi“, financiranog od strane Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“. Njome su osobama s invaliditetom pružili potrebne kapacitete, znanja i informacije rane prevencije zloupotrebe sredstava ovisnosti, prepoznavanja rizičnih ponašanja i načinima pronalaženja pravovremene adekvatne pomoći. O rezultatima provedbe projekta članovi Društva informirali su na završnoj konferenciji na kojoj su prisustvovale pomoćnica pročelnice za socijalnu skrb Zvjezdana Fulir i županijska vijećnica Ruža Jelovac, ujedno i zamjenica predsjednice Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije.

Kako osobe s invaliditetom na području Varaždinske županije do sada nisu imale ciljanu edukaciju o štetnosti alkohola i droga, kao i mogućnostima pružanja podrške stručnjaka usko vezanih s problematikom s kojom se susreću, možemo reći kako je ovaj projekt inovativan. Cilj nam je bio educirati i osvijestiti problem kod osoba s invaliditetom, kako bi ga one mogle prepoznati, kod sebe, članova svoje obitelji i okoline, ali i kako bi znali na pravilan i pravovremen način reagirati te gdje i kako potražiti pomoć” – istaknula je Iva Dvorski iz DDICDP Varaždin, nadovezavši se kako su tijekom projekta provedene tri radionice u koje je bilo uključeno 30-tak članova Društva svih dobnih skupina.

Kako naši članovi dosta toga nisu znali o ovisnostima, njihovoj štetnosti, a uočeno je da pojedini članovi njihove obitelji, odnosno okoline trebaju pomoć, u planu nam je nastavak tog projekta i iduće godine kada planiramo fokus staviti i na druge vrste ovisnosti, kao što su ovisnost o internetu, kocki, lijekovima na recept” – najavila je Dvorski.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Show “Zabezeknut” seli u malu dvoranu Arene Varaždin

  Na polovici smo Špancirfesta. Dječji i kreativni programi krenuli su već prije 10 sati, ali pravi show počinje poslijepodne. Od 17 na ulicama počinje steam-punk štulaški show Stelzen Art, zabavni hodajući bend Bandakadabra i jednako sjajne Grande Cantagrio Barattoli, a sve dodatno pojačano brojnim malim koncertima Heroja ulica. Navečer svoj rasprodani show „Zabezeknut“ ima popularni Vlatko Štampar. Njegov je nastup trebao biti održan u dvorištu Vile Bedeković, no zbog najave […]

  today24/08/2022 79

  0%