play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završna konferencija projekta „Reci ne alkoholu i drogi“

U posljednje dvije godine, ponajviše zbog cjelokupne situacije vezane uz COVID-19, intenzivirao se problem socijalne isključenosti i izolacije za osobe s invaliditetom što se negativno odrazilo i na njihovo psihičko zdravlje. Kako bi pomogli svojim članovima, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina provelo je projekt „Reci ne alkoholu i drogi“, financiranog od strane Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“. Njome su osobama s invaliditetom pružili potrebne kapacitete, znanja i informacije rane prevencije zloupotrebe sredstava ovisnosti, prepoznavanja rizičnih ponašanja i načinima pronalaženja pravovremene adekvatne pomoći. O rezultatima provedbe projekta članovi Društva informirali su na završnoj konferenciji na kojoj su prisustvovale pomoćnica pročelnice za socijalnu skrb Zvjezdana Fulir i županijska vijećnica Ruža Jelovac, ujedno i zamjenica predsjednice Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije.

Kako osobe s invaliditetom na području Varaždinske županije do sada nisu imale ciljanu edukaciju o štetnosti alkohola i droga, kao i mogućnostima pružanja podrške stručnjaka usko vezanih s problematikom s kojom se susreću, možemo reći kako je ovaj projekt inovativan. Cilj nam je bio educirati i osvijestiti problem kod osoba s invaliditetom, kako bi ga one mogle prepoznati, kod sebe, članova svoje obitelji i okoline, ali i kako bi znali na pravilan i pravovremen način reagirati te gdje i kako potražiti pomoć” – istaknula je Iva Dvorski iz DDICDP Varaždin, nadovezavši se kako su tijekom projekta provedene tri radionice u koje je bilo uključeno 30-tak članova Društva svih dobnih skupina.

Kako naši članovi dosta toga nisu znali o ovisnostima, njihovoj štetnosti, a uočeno je da pojedini članovi njihove obitelji, odnosno okoline trebaju pomoć, u planu nam je nastavak tog projekta i iduće godine kada planiramo fokus staviti i na druge vrste ovisnosti, kao što su ovisnost o internetu, kocki, lijekovima na recept” – najavila je Dvorski.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Preminuo od uboda stršljena

  Prošle subote oko 18 sati i 45 minuta u Gornjoj Voći, u nesretnom je slučaju smrtno stradao 58-godišnji muškarac. On je pomagao muškarcu starosti također 58 godina, u obavljanju poslova na obiteljskom gospodarstvu. U jednom su trenutku na dvorištu pomaknuli rolo balu sijena, kojom prilikom ih je obojicu napao roj stršljena koji su se nalazili ispod bale. Napadnuti su se muškarci sklonili u obiteljsku kuću, gdje je stradalom 58-godišnjaku od […]

  today11/07/2022 18

  0%