play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završna konferencija projekta PONOS III

U dvorani Palače Herzer održana je završna konferencija projekta „PONOS III – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju III“ čiji je nositelj Grad Varaždin. Na konferenciji su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera – Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule. „Potreba za pomoćnicima u nastavi sve je veća. Ove školske godine su u sklopu projekta bila osigurana sredstva za rad 70 pomoćnika u nastavi i 4 stručna komunikacijska posrednika koji su pružali pomoć za ukupno 80 učenika s teškoćama u razvoju. Od kad smo preuzeli upravljanje Gradom, značajno ulažemo upravo u segment obrazovanja i nadstandarde, pa smo čak i u ovom projektu vlastitim proračunskim sredstvima dodatno sufinancirali isplatu mjesečnih nagrada pomoćnicima, no očekujemo da država, koja ima i alate i financijska sredstva, više doprinese boljim uvjetima rada pomoćnika. Zahvaljujem se svima koji su angažirani na ovom izrazito važnom projektu pri inkluzivnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, kao i razvoju njihovih sposobnosti, osobnosti te stjecanju znanja, vještina i iskustava potrebnih za svakodnevni život i socijalnu integraciju.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Pročelnica Danijela Vusić istaknula je kako će se Grad Varaždin prijaviti za nastavak projektnih aktivnosti i financiranje iz Europskog socijalnog fonda plus i za iduću nastavnu godinu kroz projekt PONOS IV čim poziv bude objavljen. U ime ravnatelja osnovnih škola zadovoljstvo projektom iskazala je ravnateljica II. osnovne škole Varaždin Sanja Posavec koja je kazala da škole više ne mogu ni funkcionirati bez pomoći asistenata u nastavi jer je svake godine sve više učenika s različitim potrebama. „Male pobjede u našem poslu značajan su uspjeh za nas pomoćnike, kao i za naše učenike i njihove roditelje. Zato čestitam svima na uspješno završenoj školskoj godini. Nadam se da ćemo dobiti dodatan vjetar u leđa i da će se uvjeti rada u novoj, još boljoj i još uspješnijoj školskoj godini nešto poboljšati.“ – rekla je pomoćnica u nastavi Vanja Možanić te zahvalila Gradu Varaždinu na provođenju projekta.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta PONOS III iznosi 390.817,84 eura, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a preostalih 15% sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina. Grad Varaždin je iz vlastitih proračunskih sredstava osigurao i dodatno sufinanciranje projekta čime je omogućeno da učenici s teškoćama imaju podršku pomoćnika/posrednika tijekom cijelog boravka u školi, a isplatom mjesečnih nagrada za radne rezultate poboljšan je i  standard rada pomoćnika i posrednika u varaždinskim školama.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Započelo uređenje vanjskog fitnessa u Lepoglavi

  Lepoglava će uskoro dobiti još jedan vrijedan sportski sadržaj. Naime, na Sportsko-rekreacijskom centru Lepoglava traju radovi na uređenju vježbaonice na otvorenom odnosno vanjskog fitnesa. Trenutno se izvode građevinski radovi izgradnje podloge na kojoj će biti postavljeno 18 sprava za vježbanje. Projekt je vrijedan nešto više od 40.000 eura, a dio sredstava za njegovu realizaciju, riječ je o gotovo 20.000 eura, Grad Lepoglava osigurao je na natječaju Ministarstva turizma i sporta. […]

  today15/02/2023 64

  0%