play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završio najposjećeniji i najveći kazališni festival u RH: Više od 16.600 ljudi pogledalo 60 predstava

Završio je 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset dana festival je posjetilo više od 16.600 posjetitelja čime je oboren rekord iz 2019. godine.

Najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj ove se godine održao od 3. do 12. ožujka, a gostovao je diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-Zagorske županije. Ovogodišnji festival bio je u jubilarnom tonu za Kerekesh Teatar, naime čak dvije predstave svoje su jubilarne izvedbe imale upravo na 14. Tjednu smijeha. Predstava “Krtice” 250 je puta nasmijala i oduševila publiku, a festival je zatvorila najizvođenija i najdugovječnija hrvatska predstava Kerekesh Teatra „Dimnjačar“ sa jubilarnom 1350.-tom izvedbom.

U sklopu 14. Tjedna smijeha održana je i 7. međunarodna izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh bez granica“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike. Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Damir Novak, dok je nagrada za najbolju ”geg” karikaturu pripala Dragutinu Dadi Kovačeviću. Nagrada publike ”Najjači smehek”, koja se dodjeljuje četvrtu godinu za redom, pripala je predstavi “Dame biraju” kazališta Alt Teatar iz Sarajeva, koja je uvjerljivo pobijedila sa 137 reakcija punog gledališta.

 

„Veselimo se novim kazališnim druženjima i skupa se smijemo već u lipnju na 9. Varaždinskim kazališnim večerima!“ – poručuje ekipa Kerekesh Teatra.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%