play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završili radovi u Kratkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom

U Općini Trnovec Bartolovečki nedavno su završeni radovi u jednoj od najstarijih ulica u naselju Trnovec. Radi se o Kratkoj ulici za koju načelnica Općine, Verica Vitković, kaže da je vapila za potpunom sanacijom.

Prema riječima načelnice Verice Vitković, ulica duljine 300 m sanirana je u potpunosti, a nakon rezanja asfalta, zamjene tampona i postavljanja novog asfaltnog sloja, danas je Kratka ulica moderna i široka ulica s biciklističkom stazom.

– Nadam se da su mještani ove ulice zadovoljni, a to su i zaslužili. Naravno, povećana je i sigurnost svih sudionika u prometu. Ovdje su se ranije jedva mimoišla dva automobila, nije bilo biciklističko-pješačke staze, a danas je to moderna, sigurna prometnica – poručila je načelnica.

Ukupna vrijednost radova u Kratkoj ulici iznosila je 158 tisuća eura, za što su sredstva osigurana u proračunu. Treba napomenuti kako je, zahvaljujući kvalitetnoj prijavi na natječaj Ministarstva graditeljstva, Općini odobreno 30 tisuća eura za navedenu prometnicu. Što se pak tiče daljnjih planova, načelnica Vitković istaknula je kako se u narednim godinama nada da će se uspjeti sanirati sve ulice koje su u nadležnosti Općine.

-Neke ulice nisu u našoj nadležnosti, a građani nam ponekad prigovaraju zašto ih ne uredimo. Općina ne može raditi sanacije na županijskim i državnim cestama, ali može na nerazvrstanim cestama kojih u naselju Trnovec ima još nekoliko neuređenih, a tu su i ostala naselja koja moraju doći na red. Želimo u potpunosti sanirati sve te prometnice koje su u našoj nadležnosti – poručila je načelnica, te dodala kako se trenutno izvode radovi i u Ulici Augusta Šenoe u naselje Trnovec.

Radi se o ulici dugoj 200 metara, sa sličnom problematikom kao i Kratka ulica, a vrijednost radova je 90 tisuća eura.

– Ovo je isto jedna ulica koja je bila oštećena i nije bila sigurna za promet. Bilo je graba i utora, stvarno nije bilo moguće proći ulicom, sve se konstantno krpalo, ali to nije bilo rješenje. U proračunu smo osigurali sredstva za potpunu sanaciju, sklopili smo ugovor za izvođenje radova – kazala je načelnica.

Izvođač radova u Ulici Augusta Šenoe je tvrtka Pavlic-asfalt-beton, a tehnički direktor tvrtke Davor Horvat istaknuo je kako se trenutno izvode zemljani i betonski radovi, te da sve ide prema planu. Radovi u ulici bi trebali završiti kroz dva tjedna, ukoliko će vremenski uvjeti to dopustiti.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%