play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završili radovi u Kratkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom

U Općini Trnovec Bartolovečki nedavno su završeni radovi u jednoj od najstarijih ulica u naselju Trnovec. Radi se o Kratkoj ulici za koju načelnica Općine, Verica Vitković, kaže da je vapila za potpunom sanacijom.

Prema riječima načelnice Verice Vitković, ulica duljine 300 m sanirana je u potpunosti, a nakon rezanja asfalta, zamjene tampona i postavljanja novog asfaltnog sloja, danas je Kratka ulica moderna i široka ulica s biciklističkom stazom.

– Nadam se da su mještani ove ulice zadovoljni, a to su i zaslužili. Naravno, povećana je i sigurnost svih sudionika u prometu. Ovdje su se ranije jedva mimoišla dva automobila, nije bilo biciklističko-pješačke staze, a danas je to moderna, sigurna prometnica – poručila je načelnica.

Ukupna vrijednost radova u Kratkoj ulici iznosila je 158 tisuća eura, za što su sredstva osigurana u proračunu. Treba napomenuti kako je, zahvaljujući kvalitetnoj prijavi na natječaj Ministarstva graditeljstva, Općini odobreno 30 tisuća eura za navedenu prometnicu. Što se pak tiče daljnjih planova, načelnica Vitković istaknula je kako se u narednim godinama nada da će se uspjeti sanirati sve ulice koje su u nadležnosti Općine.

-Neke ulice nisu u našoj nadležnosti, a građani nam ponekad prigovaraju zašto ih ne uredimo. Općina ne može raditi sanacije na županijskim i državnim cestama, ali može na nerazvrstanim cestama kojih u naselju Trnovec ima još nekoliko neuređenih, a tu su i ostala naselja koja moraju doći na red. Želimo u potpunosti sanirati sve te prometnice koje su u našoj nadležnosti – poručila je načelnica, te dodala kako se trenutno izvode radovi i u Ulici Augusta Šenoe u naselje Trnovec.

Radi se o ulici dugoj 200 metara, sa sličnom problematikom kao i Kratka ulica, a vrijednost radova je 90 tisuća eura.

– Ovo je isto jedna ulica koja je bila oštećena i nije bila sigurna za promet. Bilo je graba i utora, stvarno nije bilo moguće proći ulicom, sve se konstantno krpalo, ali to nije bilo rješenje. U proračunu smo osigurali sredstva za potpunu sanaciju, sklopili smo ugovor za izvođenje radova – kazala je načelnica.

Izvođač radova u Ulici Augusta Šenoe je tvrtka Pavlic-asfalt-beton, a tehnički direktor tvrtke Davor Horvat istaknuo je kako se trenutno izvode zemljani i betonski radovi, te da sve ide prema planu. Radovi u ulici bi trebali završiti kroz dva tjedna, ukoliko će vremenski uvjeti to dopustiti.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%