play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završili radovi u Kratkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom

U Općini Trnovec Bartolovečki nedavno su završeni radovi u jednoj od najstarijih ulica u naselju Trnovec. Radi se o Kratkoj ulici za koju načelnica Općine, Verica Vitković, kaže da je vapila za potpunom sanacijom. „ Bilo je velikih rupa i udarnih rupa nakon kanalizacije koje nisu sanirane, a Općina je ove godine za to osigurala sredstva – istaknula je načelnica Vitković, te dodala kako je ulica duljine 300 metara sanirana u potpunosti. Nakon rezanja asfalta, zamjene tampona i postavljanja novog asfaltnog sloja, danas je Kratka ulica moderna i široka ulica s biciklističkom stazom. „Nadam se da su mještani ove ulice zadovoljni, a to su i zaslužili. Naravno, povećana je i sigurnost svih sudionika u prometu. Ovdje su se ranije jedva mimoišla dva automobila, nije bilo biciklističko-pješačke staze, a danas je to moderna, sigurna prometnica“  poručila je načelnica.

Ukupna vrijednost radova u Kratkoj ulici iznosila je 158 tisuća eura, za što su sredstva osigurana u proračunu. Treba napomenuti kako je, zahvaljujući kvalitetnoj prijavi na natječaj Ministarstva graditeljstva, Općini odobreno 30 tisuća eura za navedenu prometnicu.

Što se pak tiče daljnjih planova, načelnica Vitković istaknula je kako se u narednim godinama nada da će se uspjeti sanirati sve ulice koje su u nadležnosti Općine. „Neke ulice nisu u našoj nadležnosti, a građani nam ponekad prigovaraju zašto ih ne uredimo. Općina ne može raditi sanacije na županijskim i državnim cestama, ali može na nerazvrstanim cestama kojih u naselju Trnovec ima još nekoliko neuređenih, a tu su i ostala naselja koja moraju doći na red. Želimo u potpunosti sanirati sve te prometnice koje su u našoj nadležnosti – poručila je načelnica.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%