play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završili ovogodišnji Dani Općine Donja Voća

Likovnom kolonijom „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje” u organizaciji KUD-a Voća, predstavljanjem voćanskih udruga te najvažnijom sporednom stavi na svijetu u nedjelju su završili ovogodišnji Dani Općine Donja Voća. Brojni sadržaji i neka nova i jedinstvena događanja poput prvog špilja Vindija traila rezultirali su nikad boljim odazivom zbog čega je zadovoljstvo izrazila i sama načelnica Sanja Kočet.

– Kroz sva tri dana imali smo dosta bogat program. Nedjelju smo posvetili druženju s lokalnim udrugama, a tu nam je i likovna kolonija na kojoj sudjeluje devet umjetnika koji su potom izložili svoje radove. Bogat program završili smo nogometom. Naime, na nogometnom terenu utakmicu su odigrali domaćin, NK Vindija protiv NK Vinice – rekla je Kočet naglasivši kako je odaziv na jutarnja događanja bio veoma dobar, a na nogometnu utakmicu još i bolji.

 

Iako je iza Općine i svih koji su sudjelovali u organizaciji puno posla, osvrnuvši se na cijeli tjedan, načelnica Kočet istaknula je da su itekako zadovoljni, kako odazivom, tako i programom te cjelokupnim ishodom ovogodišnjih Dana Općine.

 

Proslavi se pridružio i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti koji je naglasio kako je u proteklih godinu dana Općina Donja Voća prodisala, a mještani osjećaju jedan novi, pozitivan vjetar, nove ideje i novi pristup.

 

Čestitavši svima koji su bili uključeni u organizaciju, kao i načelnici bez koje ništa od toga ne bi bilo moguće, Čačić je istaknuo kako su pametni, obrazovani ljudi, okrenuti budućnosti upravo ono što je potrebno jedinicama lokalne samouprave.

 

-Dobro je da naši mladi načelnici krenu iz baze, s razine općina, da imaju komunikaciju s ljudima, prepoznaju njihove potrebe i na njih traže odgovore, da uče kako funkcionira država, što su europski projekti i mehanizmi, da bi sutra mogli dati još više na svim drugim razinama. Siguran sam da ovakvu ekipu mladih ljudi nijedna od političkih stranaka u ovoj županiji nije ponudila, a posebno s rezultatima koje oni postižu – zaključio je Čačić.

U organizaciju svih programa bio je uključen i DVD Voća čiji je predsjednik Josip Cingesar poručio kako se uvijek rado uključuju u sva događanja u Općini. Osim što su sudjelovali u osiguranju prvog špilja Vindija traila, DVD je održao i malu skupštinu kako bi sumirali ostvarene rezultate svojih najmlađih članova.

 

– Mladež od 12 do 16 godina sudjelovala je na državnom natjecanju i osvojila 8. mjesto. Uz malo sportske sreće mogli su biti državni prvaci. Imamo oko 130 članova, od toga 40 operativnih, a djece i mladeži 40-ak. Na sve računamo i kada treba, svi smo tu – rekao je Cingesar.

 

I KUD Voća bio je prisutan u svim programima povodom Dana Općine, a njihove glazbena i pjevačka sekcija sudjelovale su i u samoj svečanoj sjednici. Uz to, premijerno su predstavili i pjesmu koja bi, sudeći prema pozitivnim reakcijama, mogla postati sljedeća voćanska himna – „Zelena Voća” za koju je predsjednica KUD-a Ljubica Galić napisala riječi, a uglazbio ju je Ivica Pepelko.

– U subotu smo imali brdo zadataka. Sudjelovali smo u prvoj špilja Vindija trailu gdje smo glumili praljude. Mislim da je to bilo jako zanimljivo. Navečer smo imali svečanu smotru folklora u našoj organizaciji gdje je sudjelovalo nekoliko županijskih KUD-ova, a mi smo premijerno izveli našu novu koreografiju te smo predstavili naše nove nošnje – pojasnila je Galić, predsjednica KUD-a koji broji preko 60 članova.

 

Dodajmo da su se u proslavu Dana općine na najbolji mogući način uključili igrači NK Vindije. Oni su u nedjelju u sklopu 13. kola 3. ŽNL Skupina Varaždin s visokih 10:0 savladali gostujući sastavi iz Vinice.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%