play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završili Dani svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom

Na sam blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog, završena je tradicionalna manifestacija pod nazivom Dani svetog Benedikta. Ove godine programi su bili raspoređeni na dva dana vikenda iza nas.

U subotu su svoj rad predstavili vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, koji su mještanima i posjetiteljima omogućili da isprobaju djelić bogate opreme kojom raspolažu. Konkretno, okupljeni su mogli gasiti kontroliranu vatru tzv. “S” aparatima za suho gašenje. Nakon vatrogasne vježbe, svi prisutni mogli su kušati izložene Svibovske štrukle i zlevke koje su pripremile vrijedne žene Svibovca Podravskog, te pogledati izložbu ručnih radova.

U večernjim je satima svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski započeo bogat kulturno-umjetnički program. Na sjednici se okupljenima obratio predsjednik Mjesnog odbora Bojan Jeretić koji je zahvalio svima koji su u protekloj godini pridonijeli kvaliteti života u Svibovcu Podravskom i posebno se osvrnuo na predan rad udruga kojima je posebno zahvalio. Nakon njega, riječ je dobio predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić. „U proteklih godinu dana Svibovec se poprilično promijenio. U sklopu aglomeracije postavljena je kanalizacija i uređene su ceste s prilazima kućanstvima. Još sve ulice nisu dobile svoj konačan izgled, tokom ljeta će i to biti riješeno. Veliki dio toga što nam treba za kvalitetan život u mjestu već imamo, od uređenih cesta, svih potrebnih priključaka na infrastrukturu, imamo čak i optički Internet. Imamo aktivan društveni život kroz naše udruge, koje imaju svoje prostorije za rad. Uređeno je malonogometno igralište s umjetnom travom, a uskoro će naš nogometni klub dobiti i pomoćno igralište. Baš prije nekoliko dana dovršeno je postavljanje ulične rasvjete na dijelu ceste od Sračinca do Svibovca, koja će povećati sigurnost naših mještana. Ono što treba uskoro riješiti je kvaliteta prostora u našoj područnoj školi, koja od jeseni kreće i s programom produženog boravka za djecu. Sve ovo ostvareno je i može se kvalitetno nastaviti uz stabilno i kvalitetno vodstvo Općine Sračinec, zato vam zahvaljujem na podršci koju dajete načelniku Novoselcu, meni i cijelom timu. Lijepo je živjeti u Svibovcu, lijepo je živjeti u Općini Sračinec, gradimo zajedno bolji i ljepši Svibovec i Sračinec” – rekao je Krunoslav Lukačić.

Nakon sjednice uslijedio je program smotre folklora na kojoj su nastupili: Vokalni sastava Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD Petrijanec te KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog koji su i organizirali smotru folklora. Fešta je nastavljena do dugo u noć uz živu glazbu pod šatorom.

Nedjelja je bila rezervirana za svečanu svetu misu u kapeli svetog Benedikta, a sportski obol Benediktovom dali su nogometaši Udruge Črepičar i Legendi.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Izveden “Srakarski Kerempuh” na pozornici parka Velika graba u Sračincu

    Jučer je na pozornici na otvorenom, u parku Velika graba u Sračincu, izvedena predstava "Srakarski Kerempuh". Glavnu ulogu Petrice Kerempuha igrao je Luka Vinter, iza kojeg je bogato iskustvo izvođenja ovog djela Miroslava Krleže na uprizorenju Seljačke bune u Donjoj Stubici. Predstava je bila odlično posjećena, perfektno izvedena, za što je glumcima zahvalio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Proslava Dana Miholja nastavlja se danas, Dječjim danom u parku Velika […]

  today27/09/2023 1

  0%