play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završeno uređenje Ulice Tina Ujevića

Uređenje jedne od najljepših varaždinskih ulica s individualnom stambenom izgradnjom, Ulice Tina Ujevića nakon nekoliko mjeseci intenzivnih  radova je završeno na radost svih stanovnika tog dijela grada. U kvalitetu radova uvjerio se u ponedjeljak gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj  prilikom obilaska ulice u pratnji  Martine Cesar-Kelemen, voditeljice Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture. Izvedena je dionica te ulice pjesnika od Jalkovečke do Ulice Krešimira Filića u dužini 491 metar, a na širini od 11 metara  uređeni su kolnici širine 6 metara, biciklističke trake sa sjeverne strane te pješačke staze obostrano.

Izvedeno je glodanje i iskop postojeće konstrukcije ceste, dogradnja i profiliranje trupa ceste kamenim materijalom, pri čemu se na mjestima proširenja izvodi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije i nogostupa, postava novih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem  asfalta, kao i nogostupa i kolnih prilaza. Prije uređenja kolnika izvedeni su radovi na plinskoj i vodovodnoj komunalnoj infrastrukturi. Izvedenim zahvatima značajno je poboljšana kvaliteta stanovanja građana tog dijela grada te sigurnost svih sudionika u prometu. Projektu dokumentaciju izradili su stručnjaci PRE-CON-a d.o.o. a radove je izvelo poduzeće COLAS Hrvatska.

Vrijednost svih izvedenih radova je 560.000,00 eura uključivo PDV, a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana u proračunu Grada Varaždina, programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu godinu.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Otvoren Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova građenih po POS programu

  Povjerenstvo za utvrđivanje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticajne stanogradnje Grada Varaždina raspisalo je Natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova građenih po Programu društveno poticane stanogradnje za naredno razdoblje.   Tekst natječaja zajedno s obrascem (zahtjevom) nalazi se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/natjecaji/natjecaj-prikupljanje-zahtjeva-kupnju-stanova-gradenih-programu-drustveno-poticane-stanogradnje-nare-9525/) i Javne ustanove Gradski stanovi te je objavljen u Varaždinskim vijestima. Zahtjev se može i osobno preuzeti u Upravnom odjelu za […]

  today14/04/2022 39

  0%