play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma “Marginalci”

Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma “Marginalci” u produkciji Kerekesh Teatra i 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJE čiju režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Više od 160 ljudi sudjelovalo je u snimanju filma “Marginalci” koje je počelo sredinom ožujka i uspješno završilo na zadovoljstvo cijelog autorskog tima.

Ljubomir Kerekeš napisao je “Marginalce” po motivima nagrađivane predstave “Skupština” koja se bliži 300-toj izvedbi, a u 90 minuta cijelo gledalište glasno se nasmije više od 200 puta. Sigurni smo da će se toliko smijati i publika u Cinestar kinima diljem Hrvatske od listopada ove godine.

Marginalci su: Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić i drugi.

Skupština selskog odbora sela Črevo održava se jednom godišnje, a pripreme za jednu takvu skupštinu traju cijelu godinu. Vrhunac godišnje selske skupštine je “umjetno-kulturnička” priredba u izvedbi svih članova odbora sela Črevo.

Najpoznatiji Črevari ujedno su i junaci godišnje skupštine sela Črevo, koju je došla popratiti i NNTV ( Naša najnovija hrvatska televizija ) iz Zagreba, u sklopu tv emisije “Hrvatski seljak u Europi”.

Za vrijeme skupštine, koja će rezultirati priredbom za mještane sela Črevo, NNTV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima gomilu video materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji s vrlo malo gledatelja, baš poput NNTV-a. Svi smo mi marginalci. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju “Zbogom oružje”, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini.

“Marginalci” u novom filmu Ljubomira Kerekeša se ne srame samih sebe, ne boje se nikoga i zajedno žive u jadu, bijedi, bolesti i neimaštini. I super im je.” – stoji u priopćenju Kerekesh Teatra.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  U Varaždinu traje 14. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

  Nakon što je prošlog tjedna u Rijeci održan prvi dio manifestacije, ovih dana traje varaždinski dio VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih. Festival je posvećen animiranom filmu, a uz profesionalne filmove varaždinsku publiku očekuje čak 97 selektiranih animiranih filmova koje su radila djeca i mladi iz svih krajeva svijeta! Projekcije u Varaždinu su započele ovu srijedu u jutarnjim satima, a festival su službeno otvorili predsjednik […]

  today01/06/2023 36 2

  0%