play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završen uspješan ciklus edukativnih radionica o senzornoj integraciji u Dječjem vrtiću Tratinčica

Krajem siječnja 2024. godine, u vrtiću Tratinčica u Gradu Varaždinske Toplice, uspješno je završen ciklus besplatnih, interaktivnih, edukativnih radionica pod nazivom “Izrada senzornih kutija”. Ove vrijedne radionice omogućile su roditeljima polaznika vrtića učenje osnovnih teorija o osjetilnim sustavima dječjeg tijela te pružile konkretnu podršku i materijale za rad s djecom.

 

Radi se o projektu kojega je pokrenuo Razvojni centar VIRIBUS, koji se prijavio na natječaj te uspješno samostalno realizirao edukativne radionice, dok su sredstva za financiranje osigurana iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica.

 

– U Dječjem vrtiću Tratinčica realizirane su radionice čija je osnovna zadaća bila jačanje roditeljskih kompetencija iz područja senzorne integracije. Primarni cilj radionica bio je educiranje i vođenje roditelja u samostalnom kreiranju i izradi didaktičkog materijala iz sedam senzornih područja sa svrhom njihove primjene u svakodnevnom kućnom okruženju. Kroz radionice roditelji su sudjelovali u direktnoj izradi senzornog materijala, a izrađeni materijal nosili su kući na trajno korištenje. Vjerujemo da će dobivene informacije o senzornom procesuiranju pretočene u formu radionica osnažiti i potaknuti roditelje da u vlastitom dnevnom boravku izrade kreativno multisenzorno okruženje koje će njihovoj djeci omogućiti poticajan i zdrav razvoj na svim životnim područjima. Radionice su održane u ugodnoj i opuštenoj atmosferi DV Tratinčica te se ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima radionica, ravnateljici Lindi Novačić na ukazanom gostoprimstvu i nesebičnoj suradnji. Na kraju, naravno zahvaljujemo Gradu Varaždinske Toplice, ne samo na sredstvima za provedbu ovog projekta, već i na visokoj razini osviještenosti o važnosti ulaganja u podršku roditeljstvu – rekla je članica Razvojnog centra VIRIBUS, Spomenka Lalić, specijalistica rane intervencije i profesorica fonetike.

 

Zadovoljstvo zbog još jednog uspješno završenog projekta istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

 

– Ovo je još jedan primjer kako zajedničkim naporima možemo poticati razvoj i obrazovanje naše djece. Ponosni smo na inicijativu Razvojnog centra VIRIBUS i radionice koje su pružile vrijedna znanja roditeljima. Nastavljamo podržavati ovakve projekte koji imaju pozitivan utjecaj na našu zajednicu – rekla je gradonačelnica te dodala kako je projekt pružio vrijedna znanja roditeljima te ukazao na važnosti senzorne integracije.

 

– Grad će nastaviti podržavati inicijative koje unapređuju kvalitetu obrazovanja i odgajanja najmlađih sugrađana – poručila je gradonačelnica Ratković.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%