play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Započele 65. Glazbene svečanosti Hrvatske mladeži: Ružici Kapitan nagrada za životno djelo

Čak 1200 sudionika okupilo se na 65. Glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži, koje su u HNK u Varaždinu otvorene danas, 4. svibnja, a završavaju 5. svibnja objavom rezultata Prosudbenog povjerenstva. Na ovogodišnjem državnom natjecanju zborova djece i mladeži Republike Hrvatske sudjeluje 27 zborova iz 20 hrvatskih gradova i općina, a natječu se u nekoliko kategorija, od najmlađeg osnovnoškolskog uzrasta, preko učenika viših razreda, pa do srednjoškolaca. Škola domaćin i ove je godine Glazbena škola Varaždin, dok su uz Varaždinsku županiju pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija RH, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Grad Varaždin.

Dobrodošlicu sudionicima poželio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. „Ovo je događaj za koji možemo reći da je unikatan na razini Republike Hrvatske. Kada bi gledali nešto što se događa u ovom dijelu univerzalnih civilizacijskih vrijednosti, a to je glazba, ovo je sigurno najvrjedniji takav događaj. Kako je riječ o najstarijem školskom natjecanju ovakvog tipa u Hrvatskoj, možemo reći kako su Glazbene svečanosti jedan od prepoznatljivih brandova Grada Varaždina i Varaždinske županije. Opstati tako dugo, punih 65 godina, samo znači da imamo jednu vrhunsku kvalitetu. Čestitam svim učenicima, kao i njihovim profesorima na njihovoj ljubavi prema glazbi i entuzijazmu, a jedna od entuzijasta je i ovogodišnja dobitnica nagrade za život – naša glazbena pedagoginja i dirigentica Ružica Kapitan kojoj čestitam i zahvaljujem na svemu što je činila po pitanju glazbenih odgoja mladih” – izjavio je pročelnik Huđek.

Okupljenima se obratila i dr. sc. Anita Gergorić, viša savjetnica  iz Agencije za odgoj i obrazovanje, inače predsjednica Državnog povjerenstva. „Nakon ove dvije teške pandemijske godine, nemogućnosti zajedničkog muzicioniranja izuzetno smo zadovoljni da smo okupili ovako velik broj učenika iz cijele Hrvatske. Htjela bi vam reći u svoje osobno ime, ali i u ime cijelog Državnog povjerenstva da vas sve smatramo pobjednicima. Zato što ste uspjeli nešto što je bilo gotovo nemoguće – muzicirati, raditi i doći do rezultata koji su vas doveli na ovu pozornicu u nemogućim uvjetima i u tako kratkom vremenu. Tu se odražava stručnost, profesionalizam, entuzijazam vaših profesora koji rade s vama i vaša ljubav prema glazbi i radost prema pjevanju” – rekla je predsjednica povjerenstva Gergorić, čestitavši organizatorima na još jednoj vrhunskoj organizaciji.

Svečano otvorenje Glazbenih svečanosti bilo je i prilika da se glazbenoj pedagoginji i zbornoj dirigentici Ružici Kapitan dodjeli nagrada za životno djelo za njen dosadašnji uspješan rad. Sa svojim je zborovima redovito sudjelovala na Glazbenim svečanostima i osvojila ukupno 32 zlatne i srebrne plakete. „Zahvaljujem Glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži koji su mi dodijelili ovu nagradu. Također zahvaljujem svima s kojima sam surađivala i koji su mi na bilo koji način pružili podršku, a naročito se želim zahvaliti svojoj obitelji. Čitav svoj radni vijek radila sam posao koji sam neizmjerno voljela, pa bi ovim putem mladima uputila jednu poruku – slijedite svoje snove” – zaključila je Kapitan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U subotu 17. veljače drugo izdanje Bio sajma „Đurđica“ u Jurketincu!

    Cilj drugog po redu bio-sajma u Općini Maruševec, ali i Varaždinskoj županiji organizirana je razmjena domaćih sorti sjemenja među lokalnim stanovništvom, ali i među svim ljubiteljima prirodnog uzgoja. Posjetitelji će uz razmjenu sjemenja moći dobiti savjete za proizvodnju voća i povrća na svojim imanjima i vrtovima po principima i metodama koji su u skladu sa prirodnim ritmovima čime ne štete okolišu, tlu i vodama, a uvelike doprinose zdravlju. Naime, […]

  today15/02/2024 9

  0%