play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković posjetio Grad Umag

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u četvrtak je posjetio Grad Umag gdje su ga primili gradonačelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman.

Ovom su prigodom delegacije dvaju gradova razgovarale o mnogobrojnim strateškim projektima u Gradu Varaždinu i Gradu Umagu. Gradonačelnik Umaga je zamjeniku Markoviću predstavio projekte „Umag – grad djece“, Program društveno poticane stanogradnje te socijalnu i društvenu politiku u okviru koje je izgrađen umaški Dom umirovljenika. Na sastanku je naglasak bio i na području gospodarstva, odnosno Gospodarskoj zoni Ungarija, na projekt koji je trenutno u tijeku, „Umaška promenada“. Bilo je riječi i o mega projektu „Smart City-Green City“, gdje se najveća pažnja posvetila aglomeraciji i projektu Valdemat, kao najboljem i jedinom primjeru sustavnog gospodarenja građevinskog materijala u Istri.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković predstavio je ciljeve i projekte koje će Varaždin provesti u sklopu ITU mehanizma poput Centra kreativnih industrija, predinkubacijskog centra FOI iza vile Oršić, turističko prezentacijskog centra Varaždinske kuće. „Izrazito mi je zadovoljstvo posjetiti Umag koji je sa svojim projektima i aktivnostima koje provodi poznat kao grad primjer dobre prakse u cijeloj Hrvatskoj. Razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje doma umirovljenika gdje nam Grad Umag također može poslužiti kao primjer s obzirom na to da je kao jedinica lokalne samouprave otvorio svoj vlastiti Dom za starije i nemoćne, a svjesni smo da Varaždin ima problem s takvim kapacitetima za naše starije sugrađane. Varaždin i Umag imaju puno sličnosti, suočavaju se sa sličnom problematikom te imaju iste ciljeve, a to je kontinuirani napredak i boljitak zajednice.“ – istaknuo je zamjenik.

Suradnja gradova od neprocjenjive je važnosti radi razmjene iskustava između dvaju jedinica lokalnih samouprava. Primjenjujući dobru praksu ostalih gradova uvelike se može utjecati na razvoj jednog grada i zajednice.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%