play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zajednica sportskih udruga Novi Marof dobila kombi vozilo za sportske potrebe

Uspješno je obavljena primopredaja kombi vozila Zajednici sportskih udruga Novi Marof. Vrijednost ovog vozila iznosi 26.000 eura, a nabavku je omogućilo sudjelovanje u projektu Aktivne zajednice, što je rezultiralo sufinanciranjem u iznosu od 9.300 eura. Preostali dio sredstava za nabavku i troškove registracije vozila osigurao je Grad Novi Marof.

Novo kombi vozilo marke Renault, s devet sjedećih mjesta, namijenjeno je klubovima unutar Zajednice sportskih udruga Novi Marof, a njegovo korištenje će se odvijati prema precizno utvrđenim pravilima i rasporedu.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Novog Marofa, Vladimir Vuger, pozdravio je i zahvalio gradonačelniku Jenkaču i svima ostalima, okupljenima na svečanosti primopredaje službenog vozila za potrebe Zajednice sportskih udruga Novi Marof. Posebno se zahvalio Savezu sportova Varaždinske županije koji im je isto tako bio velika podrška. „Ove godine smo se javili na natječaj Hrvatskog olimpijskog i uspješno aplicirali na njega. Prvenstveno zahvaljujući gradonačelniku Jenkaču koji ima razumijevanja i koji nas je podržao u tom projektu te osigurao dodatne novce u Proračunu Novog Marofa, mogli smo doći do kupnje ovog vozila. Vrijednost je 26 tisuća eura. Od stoga nam Hrvatski olimpijski odbor daje 9,3 tisuće eura, a ostatak daje Grad. Naravno da Grad daje i sredstva za registraciju, servis, gume i sve ostale popratne troškove” – kazao je Vuger.

Dotaknuo se i financijskih sredstava za potrebe sporta u Proračunu Novog Marofa, koja se dodatno povećavaju. „U proračunu Novog Marofa je ove godine bilo predviđeno 126 tisuća eura za potrebe sporta Grada Novog Marofa, ali evo, dodatnim ulaganjima bude u proračunu 151 tisuća eura. Znači u sljedećem rebalansu Grada Novog Marofa bit će povećan za tih 25 tisuća eura, što je do sad rekord i u odnosu na prošle godine, preko 20 posto veći nego je bio – rekao je Vuger.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, istaknuo je kako je Grad ostao dosljedan svom obećanju te su osigurali preostali dio sredstava za kupnju vozila. Izrazio je uvjerenje, da će kroz dodatno povećanje sredstava za sport, biti moguće zadovoljiti sve potrebe sportske zajednice u Novom Marofu. „Naši sportaši, Zajednica sportskih udruga dobili su novi kombi. Nadam se da će ga koristiti maksimalno i da će to još povećati i poboljšati razvoj sporta u Novom Marofu. Preko 150 tisuća eura ove godine dajemo za sport i vjerujem da će se s tim sredstvima, preko 90 posto potreba u sportu na području Novog Marofa, biti zadovoljeno” – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik se osvrnuo na činjenicu da Grad Novi Marof broji mnoge značajne sportske klubove s značajnim brojem dječje populacije i mladih. „Imamo i velike klubove koji imaju značajan broj pomlatka i nama je s lokalne samouprave najvažnije ulaganje u djece i mlade, da se oni bave sportom i naravno, cilj nam je i da seniorske ekipe ostvaruju što bolje rezultate. Ovaj kombi sigurno će im pridonijeti tome da će moći jednostavnije i lakše odlaziti na turnire, da neće morati tražiti i iznajmljivati kombi vozila.” – rekao je Jenkač te svima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

  

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nogometni klub Gojanec je proslavio 50 godina postojanja

  Nogometni klub Gojanec je proslavio 50 godina postojanja, a na svečanosti u Vatrogasnom domu Gojanec uz brojne uzvanike nazočio je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, čestitavši im na uspješnom djelovanju u varaždinskom nogometu. - Gojanec ima izuzetnu povezanost i tradiciju, koje se najbolje očitiju kroz dvije institucije, a to su DVD Gojanec i NK Plitvica. Bio je dugo raznih obećanja i končano je ova gradska uprava pronašla novce i čekamo […]

  today04/12/2023 31

  0%