play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

 

 

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa, u varaždinskom restoranu River pub u srijedu, 25. listopada 2023. godine organizirana je svečanost. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj tom je prigodom šezdesetorici darivatelja krvi uručio zahvalnice za višekratno darivanje krvi.

Uz sve svoje obaveze, svake godine se rado odazivam pozivu Crvenog križa kako bi bio s vama na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Svaka čast vama koji dajete krv jer vas na to nitko ne prisiljava, to je vaša odluka. Želim da i djeca vide kako još uvijek postoje ljudi koji su se odlučili nešto darivati, a nisu trebali. Iskreno vam čestitam i sa zadovoljstvom ću vam uručiti zahvalnice – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj čestitavši okupljenim darivateljima krvi njihov dan.

Njih su također pozdravile i čestitale im na njihovom plemenitom djelu dr. Anka Dorić s Odjela za transfuziju Opće bolnice Varaždin i Branka Rodek, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Ona je u svom govoru napomenula kako grad Varaždin od 121 grada u Hrvatskoj zauzima osmo mjestu po broju darivatelja. Ove godine sakupljeno je na području djelovanja GD CK Varaždin već 4838 doza krvi, a plan od 6150 doza sigurno će biti ispunjen do kraja godine.

Među dobitnicima priznanja bilo je 5 žena koje su dale krv 35 puta te 5 žena koje su darivale krv 55 puta. Najveći broj priznanja primili su muškarci koji su darivali krv 50 i više puta. Najveći aplauz prisutnih dobili su darivatelji sa 100 davanja, a posebno se istaknuo Franjo Kruljac koji je dao krv već 125 puta.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Bosilj o akciji Ureda europskog javnog tužitelja i policije

  Na području Varaždina u tijeku je akcija Ureda europskog javnog tužitelja i policije. Prema neslužbenim informacijama, pod istragom su navodno poduzetnik i bivši HDZ-ov gradski vijećnik Robert Gotić, bivši direktor Varkoma Željko Bunić, te poduzetnik Stjepan Ptiček, piče Večernji list. Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano uz dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnje i rekonstrukcije Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je […]

  today14/07/2022 71

  0%