play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zahvaljujući vrijednoj donaciji, ukrajinski učenici pohađaju nastavu s osmijesima na licu

U Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića, inače prvu u Hrvatskoj koja je zahvaljujući Varaždinskoj županiji djeci iz ratom pogođene Ukrajine osigurala pohađanje nastave, ovih dana stigla je vrijedna donacija, dvadesetak ukrajinskih učenika dobilo je sav potreban pribor i opremu kako bi u školu mogli ići bezbrižno.

Donacija je stigla od Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i topličkih tvrtki TTI i Bilanca, a kako je istaknuo predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec ovo je najmanje što su mogli učiniti.

 

-Ovo je najmanje što smo mogli napraviti za ukrajinsku djecu koja su na svom putu prema sigurnom smještaju prošla nezamislive strahote. Djeci trebamo osigurati da bezbrižno pohađaju vrtić i školu, a roditeljima da što prije pronađu posao – rekao je Kranjčec te dodao kako će im i dalje biti  na raspolaganju i pomoći kada god bude potrebno.

Vrijednost ove donacije iznosi oko 12 tisuća kuna, a ravnateljica topličke osnovne škole Goranka Štefanić zahvalila je donatorima koji su učenicima osigurali sve što im je potrebno, od školskog pribora, opreme za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, bilježnica za sve predmete, šestara, trokuta, pribora za likovnu kulturu, pernica, olovka, papuča i slično.

 

-Zahvalni smo našim donatorima koji su nam jako puno pomogli. Djeca dosad nisu imala svu potrebnu opremu, ali sada, zahvaljujući ovoj donaciji možemo vidjeti i osmijehe na njihovim licima – poručila je ravnateljica Štefanić.

 

Ukrajinskim učenicima maksimalno nastoje olakšati praćenje nastave, pa je desetak učitelja krenulo i na tečaj ukrajinskog jezika. Za učenike su organizirali i dopunsku nastavu hrvatskog jezika, a ostala djeca su ih, naglašava Štefanić, izuzetno dobro prihvatila.

-Naši učitelji maksimalno pripremaju i ulažu izuzetne napore kako bi djeci što više olakšali praćenje nastave. Svakim danom situacija je sve bolja i vidljivo je da se učenici privikavaju na naš način rada – kazala je ravnateljica.

 

Zahvalna na ovoj vrijednoj donaciji je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je naglasila važnost integracije malenih Ukrajinaca u školu, ali i u život lokalne zajednice.

 

-Drago mi je što smo okruženi dobrim ljudima koji svakodnevno pokazuju veliko srce i pomažu onima kojima je to najpotrebnije, našim učenicima iz ratom pogođene Ukrajine. S obzirom na strahote koje su oni i njihove obitelji prošli moramo im omogućiti sve što im je potrebno kako bi što prije nastavili sa svojim životima, a uključivanje u odgojno-obrazovni sustav samo je dio toga – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%