play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zahvaljujući Vladi RH, za Opću bolnicu Varaždin osigurano više od 6 milijuna eura za podmirenje dijela troškova

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u četvrtak donijela je odluku o isplati sredstava bolnicama kojima je osnivač država, odnosno županije, s ciljem pokrivanja dijela dugova prema dobavljačima i veledrogerijama.

 

Točnije, radi se o sredstvima kojima će bolnice podmiriti dugove prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala. Za tu je namjenu Vlada osigurala 59 milijuna eura, a pomoć veća od 6 milijuna eura stići će i Općoj bolnici Varaždin.

 

Na odluku o isplati sredstava reagirao je i ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je ovim putem zahvalio Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću, resornom ministru Viliju Berošu te Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku na razumijevanju i  pomoći.

Istaknuo je kako će osigurana sredstva, i to u nemalom iznosu, značiti veliko olakšanje u poslovanju bolnice te omogućiti nastavak pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi svim pacijentima.

 

– Radi se o sredstvima koja će uvelike pomoći varaždinskoj bolnici. Zahvaljujući ovoj odluci, bolnica će podmiriti svoje obaveze prema dobavljačima lijekova i medicinskog materijala. Zbog ekonomskih prilika, rasle su cijene lijekova i medicinskog materijala, zbog čega su bolnice, nažalost, povećavale dugove. No Vlada je ponovno pokazala kako joj je cilj ulaganje u zdravstveni sustav, rješavanje problema te unaprijeđenje sustava – zaključio je Poljak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%