play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Promo

Zagrebačka tvrtka procjenjuje vrijednost poduzeća! Upoznajte Valuator Consulting

today02/02/2022 105 11 5

Background

Procjena vrijednosti tvrtke kompleksan je proces za koji su potrebni nepristrani stručnjaci. Financijski analitičari Valuator Consultinga detaljnom analizom dolaze do prave vrijednosti poduzeća i izdaju certifikat o vrijednosti

 

Valuator Consulting zagrebačka je tvrtka s uredima u Zagrebu i Poreču koja je nastala kao plod dugogodišnjeg iskustva suosnivača na domaćem i međunarodnom tržištu. Jedina su tvrtka koja i na području Istarske županije nudi usluge procjene vrijednosti poduzeća prilikom prodaje, kupnje ili spajanja dvaju ili više poduzeća. Kupnja ili prodaja poduzeća kompleksan je proces, a razlozi za kupnju ili prodaju su veoma različiti. Cijela situacija često zna biti kaotična i stresna za obje strane ukoliko se ne uključe nezavisni konzultanti koji će subjektivnom procjenom odrediti vrijednost i zastupati vas u procesu transakcije. Pravi konzultanti mogu kod takvih transakcija zaraditi klijentima i do nekoliko stotina tisuća kuna, a ponekad savjeti o restrukturiranju mogu donijeti i do nekoliko milijuna kuna vlasnicima poduzeća.

Kako su procjene vrijednosti specijalnost Valuator Consultinga, nije za čuditi da iza sebe imaju pravi stručni tim – od financijskih stručnjaka i analitičara do certificiranih investicijskih savjetnika, koji imaju dugogodišnje iskustvo na domaćem i u međunarodnom financijskom tržištu.

Prije nego što se odlučite procjenjivati vrijednost vašeg poduzeća, Valuator Consulting nudi opciju BESPLATNOG SASTANKA na kojemu možete saznati više o samom procesu procjene.

Kako se procjenjuje vrijednost tvrtke?

Poduzetnici se uglavnom zapitaju koja im je vrijednost tvrtke kada pomisle na prodaju poduzeća. Sve je više tzv. „exita“ na hrvatskom tržištu, bilo da se radi o prodaji cijelog poduzeća ili o prodaji udjela jednog od vlasnika.

Postoje različiti načini procjene vrijednosti tvrtke, a jedna od najčešće korištenih metoda je metoda diskontiranih novčanih tokova ili DCF metoda (discounted cash flow). Cilj ove metode je procijeniti intrinzičnu vrijednost tvrtke, a temelji se na going-concern koncepciji tj. njezinoj ekonomskoj vrijednosti.

Tom se metodom projiciraju novčani tokovi poduzeća, jer je prava – intrinzična vrijednost poduzeća zapravo sadašnja vrijednost budućih novčanih tokova. Budući novčani tokovi se diskontiraju na sadašnju vrijednost stopom koja predstavlja zahtijevani povrat investitora. Da bi se projicirao novčani tok potrebno je napraviti projekcije RDG-a i bilance.

Procjene vrijednosti poduzeća korisne su i poduzećima koje planiraju akvizirati konkurenta, ili pak proširiti poslovanje. Valuator Consulting tim nudi usluge i procjene vrijednosti tuđeg poduzeća. Na taj način možete saznati koliko biste trebali ponuditi za akvizirati takvo poduzeće.

Na koji način možete sami izračunati vrijednost putem online kalkulatora?

Valuator Consulting razvio je online kalkulator, koji daje pravu vrijednost vaše ili neke druge tvrtke koju planirate akvizirati. Za razliku od drugih online generičkih kalkulatora, VC kalkulator izračunava pravu vrijednost, koja se bazira na procjeni tima stručnjaka. Okušajte se i vi u procjeni vrijednosti i ostvarite certifikat vrijednosti poduzeća. Uvjerite se u točnost i brzinu njihovih stručnjaka. Online kalkulator možete isprobati ovdje. Saznajte koliko vrijedi vaša tvrtka udio ili konkurentsko poduzeće.

Written by: Marko Plantić

Rate it

Previous post

Varaždin

Polupodzemni spremnici kao mogućnost odlaganja otpada u Varaždinu

Predstavnicima Grada Varaždina i komunalnog poduzeća Čistoća predstavljen novi model prikupljanja otpada u Varaždinu. Gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Nevenu Bosilju i zamjeniku Miroslavu Markoviću, te Zoranu Svetecu direktoru Čistoće i njihovim suradnicima uz prezentaciju s podacima pokazani su ispred vijećnice sami kontejneri koji bi se mogli postaviti na lokacijama u gradu. Predstavljena je moderna tehnologija koja omogućava odvojeno prikupljanje različitih vrsta otpada, mjerenje prikupljenih količina i jednostavan način postavljanja u […]

today02/02/2022 11