play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za Tinov novi korak prikupljeno 35 tisuća kuna

U četvrtak 22. prosinca u Osnovnoj školi Petrijanec u sklopu školskog projekta “Samo se srcem dobro vidi”, uz svečanu priredbu, održan je humanitarni božićni sajam na kojem su se prikupljale donacije za malenog Tina Brankovića iz Vinkovaca koji je sa svojim roditeljima prisustvovao ovom humanom događaju.

Tin je rođen s rijetkom mišićnom bolešću artogripozom. Bolest se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je ova bolest zahvatila obje ruke i obje noge. Do sada je imao 3 operacije. Liječenje je dugotrajno i kompleksno. S terapijama je počeo u najranijoj dobi jer je AMC teška tjelesna invalidnost i nužno je svakodnevno provoditi vježbe radi održavanja pokretljivosti zglobova. Tin se liječi u Aschau im Chiemgau, u Njemačkoj, a izborio se za svoje prve samostalne korake uz ortoze koje nosi 24 h dnevno, a koje je potrebno mijenjati kako rastu njegove nožice, što iziskuje velike financijske izdatke.

Idejne začetnice projekta su učiteljice Ana-Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić uz podršku ravnateljice Valerije Paljak. Božićni sajam uveličan je svečanom božićnom priredbom učenika škole koju je koordinirala učiteljica Željka Rabuzin uz podršku učitelja voditelja kulturno-umjetničkih grupa. Cilj ovih humanitarnih aktivnosti i događaja bio je da učenici uvide kako zajedništvom i odricanjem mogu pomoći onim potrebitima.

U organizaciji sajma sudjelovao je svaki učenik škole, svaki učitelj i djelatnik škole, roditelji kao prvi partneri u svim projektima, a brojne rukotvorine i proizvode nastajale tijekom prosinca razredi su uz lokalne udruge izlagali i prodavali na štandovima. U prodaju i realizaciju projekta uključile su se brojne lokalne tvrtke i udruge te poduzetnici s područja općine i okolice koji su donirali proizvode za tombolu.

Svi su taj dan, u društvu malog Tina, potaknuti kreativnim glazbeno-scenskim izvedbama humanitarne priredbe – pjesmom, plesom, glumom, govorom i darivanjem, postali Tinov novi korak i zazvonili kao pravi Tinovi božićni zvončići, prikupivši 35.884,80 kn. Svoje prve korake Tin je napravio upravo zbog ljudi velikog srca.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%