play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za rad deset udruga Općina Trnovec Bartolovečki dodijelila 370 tisuća kuna

Općina Trnovec Bartolovečki može se pohvaliti velikim brojem udruga koje su nositelji gotovo svih aktivnosti na njihovom području. Kako bi im olakšala djelovanje, Općina će ove godine sufinancirati njihov rad i aktivnosti za što je u proračunu osigurano 370 tisuća kuna, a ugovore s predstavnicima deset udruga kojima će biti dodijeljena sredstva potpisala je načelnica Verica Vitković. Osim što su udruge vrlo aktivne, načelnica Vitković naglašava kako je u njihov rad uključeno preko 700 ljudi, a posebno veseli što je među njima i velik broj mladih. Zahvalivši im što su nositelji svih aktivnosti u Općini, te odlični promotori njihove zajednice načelnica Vitković je naglasila kako ove potpore nisu jedino što Općina čini kako bi potpomogla rad svojih udruga. „-Neke od udruga imaju prostor koji im je dan na korištenje, a dio udruga koristi prostorije koje su u vlasništvu Općine, a za sve te objekte Općina u sto postotnom iznosu financira kompletne režijske troškove. Naravno, Općina i održava te objekte i financira nabavu dotrajale opreme, tako da je to još jedan vid pomoći našim udrugama, pa je dodijeljen iznos od 370 tisuća kuna, i puno veći, te ovisi o potrebama“– rekla je načelnica Vitković.

Udruzi Cvijet Šemovec za redovnu aktivnost Općina će dodijeliti 15.000 kuna, dok će za poticanje aktivnosti vezane uz zaštitu i očuvanje prirode Lovačkom društvu „Kobac” Bartolovec pripasti iznos od 64.000 kuna. Za redovnu djelatnost, zaštitu kulturne baštine i poticanje kulturnog amaterizma KUD-u Mak Trnovec Općina će dodijeliti 142.000 kuna, a Športsko ekološka udruga Zamlaka će za poticanje aktivnosti vezane uz zaštitu i očuvanje prirode dobiti 17.000 kuna.

 

Udruzi umirovljenika i starijih osoba za njihov redovan rad dodijelit će se 30.000 kuna, a UDVDR-u Klub Trnovec za njihove aktivnosti i promicanje vrijednosti Domovinskog rata 20.000 kuna. Sportskoj udruzi Kopakabana za redovnu će aktivnost Općina dodijeliti 22.000 kuna, Agroudruzi 10.000 kuna, dok će Športskom društvu Bartolovec za poticanje aktivnosti humanitarnog i socijalnog sadržaja biti dodijeljeno 15.000 kuna.

 

Među udrugama kojima su dodijeljena sredstva je i Udruga žena Trnovečko srce, jedna od najaktivnijih na području Trnovca Bartolovečkog. Njihov rad na zaštiti lokalne kulturne baštine Općina će potpomoći sa 64.000 kuna.

 

– Naše aktivnosti odnose se na pripremu trnovečke makovnjače s kojom odlazimo na sajmove u našoj županiji i van naše županije. Sudjelujemo i na priredbama i manifestacijama, jako smo aktivni, a za makovnjaču imamo i jamstveni žig. Čuvamo tradiciju naših djedova i baka, ali i promoviramo ju van granica općine i županije – rekla je Marija Višnjić, predsjednica Udruge zahvalivši Općini na sredstvima s kojima su, kako kaže, jako zadovoljni.

Udruga Trnovečko srce trenutno ima 17 članica, a Višnjić je naglasila kako će u budućem razdoblju intenzivnije raditi i na pomlađivanju članstva.

 

– To bi bilo jako dobro jer kada imamo narudžbu za kolače stvarno nas je malo i pečemo ih po tri dana. No, mi smo prezadovoljni s tim poslom i u njemu uživamo – kazala je Višnjić zaključivši kako svaka od ovih udruga doprinosi životu i razvoju Općine.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%