play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, najmasovnija manifestacija malih sportaša.

 

Podsjetimo da je ideja organizacije olimpijskog festivala za polaznike dječjih vrtića pokrenuta u Varaždinu prije 23 godine, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu. Prije dvije godine održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića, nakon kojeg je uslijedila stanka od dvije godine. Iako se na razini Hrvatske ove godine neće održati olimpijski festivali dječjih vrtića pod pokroviteljstvom HOO-a, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina razveselit će mališane i organizirati 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

 

U četvrtak je održan radni sastanak organizatora iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i suorganizatora iz Policijske uprave varaždinske, Tenis kluba „Varteks“ i Gradskih bazena „Varaždin“ s predstavnicama dječjih vrtića s područja Grada Varaždina.

 

Olimpijski festival dječjih vratića Grada Varaždina održat će se od 25. do 29. travnja ove godine, a kao i prijašnjih godina uključivat će likovnu radionicu, teniski višeboj, vožnju bicikla, plivanje te finalni dan s atletikom i nogometom.

 

Olimpijski će festival početi u ponedjeljak, 25. travnja, likovnom radionicom u dvorani u Graberju, a tema će biti sport. U utorak, 26. travnja, vrtićki će mališani sudjelovati u teniskom višeboju na terenima TK „Varteks“. Vožnja spretnosti biciklom, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, održat će se u srijedu, 27. travnja, kod dvorane u Graberju. Četvrtak, 28. travnja, rezerviran je za natjecanja u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“. Finalni dan 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina bit će, kao i dosad, na stadionu „Sloboda“ u petak, 29. travnja, od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te atletici – u trčanju na 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4×25 m. U slučaju lošeg vremena u petak, završnica Olimpijskog festivala bit će u ponedjeljak, 2. svibnja.

 

„Drago nam je da ponovo možemo razveseliti mališane i s njima se družiti u olimpijskom tjednu. Svih dvadesetak godina, do stanke zbog korone, mališani su nestrpljivo iščekivali sudjelovanje na njihovoj olimpijadi. A to uzbuđenje vraćamo ove godine i radimo na pripremama festivala. Važno nam je da djeca ponovo tjedan dana uživaju kao pravi olimpijski natjecatelji“, kazala je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završio foto natječaj „Volim svoju županiju“

  Foto natječaj „Volim svoju županiju“ 2022. je završio, a stručni žiri je odabrao najbolje fotografije koje su amaterski i profesionalni fotografi slali sedmu godinu zaredom kako bi pomogli ispričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva. Žiri je odabrano 21 fotografiju – po jednu iz svake županije, a osim te kategorije, sudionici su se mogli natjecati u još dvije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih putem Facebooka, te najbolja fotografija snimljena dronom. […]

  today10/06/2022 8