play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Visoka zona naselja Donja Poljana dobiva vodoopskrbu

Područje visoke zone naselja Donja Poljana do danas nema riješenu vodoopskrbu iz javnog vodoopskrbnog sustava, no to će se promijeniti jer su počeli radovi na izgradnji cjevovoda.

U sljedeća tri mjeseca bit će izgrađen vodoopskrbni cjevovod u dužini 2270 metara, investicija vrijedna milijun kuna, a koju financiraju s 80 % Hrvatske vode te Varkom i Grad Varaždinske Toplice s 20 %. S predstavnicima Varkoma radove je obišla gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković „Rješavamo investicije koje se spominju 20 godina, a nisu bile završene. Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje sufinanciraju i Varkomu koji provodi projekt. Bili smo uporni da se taj projekt završi i da dio Donje Poljane i Gornje Poljane dobije kvalitetnu isporuku vode jer je tu bilo problema s pritiskom. Tako smo zaokružili jednu cjelinu, koja se nije mogla riješiti 20 godina, ali našli smo način da to riješimo” – izjavila je gradonačelnica Ratković. Završetkom ovog projekta osigurat će se opskrba visoke zone naselja Donja Poljana vodom iz Regionalnog vodovoda Varaždin, čime će se stanovnicima te korisnicima vikend objekata na tom području omogućiti kontinuirana opskrba dostatnih količina zdravstveno ispravne vode za piće. Također će se unaprijediti sustav protupožarne zaštite osiguravanjem adekvatne količine i tlačnih pritisaka vode u slučaju potrebe za gašenjem požara putem deset nadzemnih hidranata. Po završetku radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda u Donjoj Poljani sanirat će se trasa vodovoda dovođenjem u prvobitno stanje, kao i ponovno asfaltiranje raskopanih asfaltnih površina.

Gradonačelnica Ratković istaknula je da je u ove četiri godine suradnja s Varkomom i Hrvatskim vodama bila izvrsna. „Nismo aplicirali nijedan projekt prema njima, a da nije prošao. To je jako važno, da postoji sinergija lokalne zajednice, županije i državne vlasti. Nedavno je kod nas bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković kojeg smo upoznali s projektima i problematikom na našem području, kao što je rješavanje zahtjeva za zemljište novog stambenog kvarta u Varaždinskim Toplicama, rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića, izgradnja jaslica, geotermalni razvoj grada, pa sve do aglomeracije kroz dio naselja Jalševec, Leskovec, Retkovec, Grešćevina, Gornja i Donja Poljana te uređenje državne ceste s nogostupom kroz naselja Tuhovec, Svibovec, Jalševec i Leskovec. Premijer je dao javnu potporu za realizaciju naših projekata” – kazala je gradonačelnica Ratković.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  10:07SVE DA HOĆU - BUĐENJE FEAT. NENO BELAN
  10:01POSUĐENO VRIJEME - KESOVIJA TEREZA
  09:56ŽIVOT SI MOJ - KUMOVI
  09:51FOOTLOOSE - LOGGINS KENNY
  09:4817 TI JE GODINA - HARI MATA HARI & TAJČI
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj preuzeo dužnost nadzapovjednika Varaždinske građanske garde

  Svečanom ceremonijom ispred Gradske vijećnice, te preuzimanjem sablje, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu 12. lipnja 2021. godine je preuzeo dužnost nadzapovjednika Varaždinske građanske garde. Nakon pregleda postrojbe varaždinskih purgara, prijavak mu je predao i uručio sablju zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić. Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj imao je čast izvesti i glasni pucanj iz Varaždinskog topa ispred Starog grada. Ovim činom Varaždinska građanska garda koja njeguje […]

  today14/06/2021 6