play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 300 mališana sudjelovalo na 21. Olimpijadi dječjih vrtića Varaždinske županije

Na Varaždinskom stadionu Sloboda održana je 21. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije. Natjecalo se više od 300 mališana, dječaka i djevojčica, iz 8 vrtića koji su svoje sportske talente pokazali u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Olimpijski festival je otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Pravo je zadovoljstvo prisustvovati ovom sportskom događaju za koji su se djeca marljivo i s veseljem pripremala. Zahvaljujem organizatorima koji već 21 godinu održavaju ovu manifestaciju kroz koju promiču olimpijske ideale kao što su timski rad, poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja te samopoštovanje. Zahvaljujem i odgojiteljima i odgajateljicama koje usmjeravaju, bodre i potiču djecu da se bave sportom, a naravno i roditeljima koji s tribina navijaju i prate nastup svoga djeteta te su im najveća podrška – rekla je zamjenica Zagorec te poručila predškolcima da ostanu vedri, veseli, nasmijani, da ponesu lijepe uspomene jer svi su oni pobjednici, a iako su mali oni su pravi sportaši velikog srca.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je važnost sporta u odgoju djece.

– Sport više od samo tjelesne aktivnosti, on pridonosi cjelovitom razvoju osobe. Samokontrola, efikasno suočavanje s preprekama i timski rad samo su neki primjeri vještina koje djeca usvajaju kroz sport. Naš je cilj da ovakvim natjecanjem ovoj djeci omogućimo zabavne aktivnosti kroz koje će usvojiti vještine važne za cijeli život – rekao je Čop.

 

Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 8 vrtića: DV Zeko – Trnovec, DV Zeko – Cestica, DV Suncokret – Sveti Đurđ, DV Smjehuljica – Ludbreg, DV Ivančice – Ivanec, DV Dječji svijet – Varaždin, DV Bambi – Sračinec i DV Bambi – Petrijanec.

 

Na svečanom otvorenju 21. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije posebno priznanje za postignuća i promociju Varaždinske županije uručeno je Jani Koščak, varaždinskoj atletičarki i članici Atletskog kluba Sloboda.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Najavljena je 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

  Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan održali su konferenciju za medije na kojoj je najavljena iduća sjednica, a dotaknuli su se i aktualne tematike HNK u Varaždinu. U nastavku donosimo priopćenje: Dana 20.10.2021. godine sazvana je 5.sjednica Gradskog vijeća u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta s početkom u 13 sati. Za razliku od prethodne tri radne sjednice, dnevni red je sveden na 8 točaka dnevnog […]

  today11/10/2021 99

  0%