play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 100 sudionika na prvom Festivalu „Očaravajuća europska Amazona“

Na jedinstvenom Festivalu „Amazing AoE“, posvećenom rijeci Dravi, europskoj Amazoni, sudjelovalo je više od stotinu građana svih generacija. Festival je počeo biciklijadom od Franjevačkog trga u Varaždinu do River Rancha u Svibovcu Podravskom, gdje su svi prvo predahnuli uz grah, pečene kestene i čaj, a potom krenuli na jednu od avantura na samoj rijeci Dravi.

Festival su Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije organizirali u sklopu projekta “Responsible Green Destination Amazon of Europe – Amazing AoE“, koji se provodi na području pet zemalja, Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a obuhvaća područje uz rijeke Dravu, Muru i Dunav. Glavni cilj je razvoj cijelog tog područja u tzv. „zelenu destinaciju“, u kojoj će biti spojeni biciklizam, smještaj, gastronomija i atraktivnosti uz biciklističku rutu. „Željeli smo pokazati ne samo koliko je Drava predivna, nego i da nudi pravu avanturu, različite sadržaje za stanovnike Varaždinske i susjednih županija, ali i za goste iz drugih zemalja. U to su se danas mogli uvjeriti svi koji su sudjelovali na biciklijadi, čija ruta je išla po malom dijelu nedavno oformljene velike biciklističke staze nazvane „Europska Amazona“. Bicikliranje je bio samo početak, jer nakon toga su se sudionici okušali u vožnji kajakom ili SUP-om, doživjeli adrenalin na raftingu ili uživali u predivnom prirodnom okruženju uz stručno vodstvo. Posebno veseli veliki odaziv građana, koji su prepoznali ovaj naš projekt, tako da vjerujemo da će Festival posvećen „očaravajućoj europskoj Amazoni“ postati tradicija te se održavati svake godine” – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Projekt “Responsible Green Destination Amazon of Europe – Amazing AoE“ završava krajem ove godine, provodi ga 13 partnera, a vrijedan je ukupno 2,2 milijuna eura. Od toga se na Varaždinsku županiju odnosi 140.000 eura, pri čemu sufinanciranje Europske unije iznosi 85 posto. „Glavni cilj projekta je na području pet zemalja ponuditi jedinstveni proizvod koji će biti poznat po nazivu „Europska Amazona“. Najvažnije je što je uspostavljen „booking“ centar pod nazivom „Amazon of Europe Bike Trail booking“. Putem njega se, uz smještaj, može „bukirati“ cijeli individualno organizirani izlet, od rezervacije bicikala do prijevoza prtljage i drugo. Dostupan je na poveznici www.bookyourtrail.com” – navela je Petra Martak, voditeljica projekta za Varaždinsku županiju.

Rijeka Drava se nalazi svega nekoliko kilometara od samog povijesnog centra Varaždina, a savršeno je mjesto za različite doživljaje i avanture, naglasio je direktor TZ-a Varaždinske županije Goran Mališ. „Na današnjem Festivalu smo željeli demonstrirati što se sve uz Dravu može doživjeti. Drava je doista neiscrpan izvor turističkih ideja, a danas smo našim sugrađanima uspjeli pokazati dio aktivnosti u kojima oni, kao i turisti mogu uživati tijekom godine” – rekao je Mališ.

    

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvorena moderna Jedinica za liječenje moždanog udara u OB Varaždin

  Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara, a svečanosti su uz sadašnje i bivše djelatnike odjela nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik Siniša Jenkač, ujedno i gradonačelnik Grada Novog Marofa, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Opće bolnice […]

  today02/02/2023 4

  0%