play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vijeće Općine Trnovec Bartolovečki: Uskrsnice za umirovljenike 200 kuna, sufinanciranje troškova prijevoza srednjoškolaca 100 kuna mjesečno

Održana je sjednica Općinskog Vijeća Općine Trnovec Bartolovečki.  Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o jednokratnim novčanim potporama za umirovljenike, osobama s invaliditetom i osobama statusa socijalno uzdržavanih u iznosu od 200 kuna. Uskrsnice se isplaćuju osobama koje imaju mirovinu do 3000 kuna. U prvoj polovici ove godine Općina Trnovec Bartolovečki dodjeljuje financijsku pomoć redovitim učenicima srednjih škola za sufinanciranje troškova redovitog javnog prijevoza, vlakom i autobusom, u iznosu od 100 kuna mjesečno. “To znači da roditelji više neće imati više nikakvih troškova za prijevoz svojih srednjoškolaca. To vrijedi bez obzira u koju srednju školu idu. Isplata neće biti mjesečno, već će biti objavljen javni poziv na koji će se javiti, te će dobiti sredstva za prvu polovicu ove godine, do kraja školske godine ” pojasnila je načelnica Verica Vitković.

Na dnevnom redu sjednice bilo je i izvješće o radu načelnice Verice Vitković za drugu polovicu prošle godine. Istaknula je da su uspjeli odraditi dvije javne nabave te su počeli radovi na izvanrednom održavanju ulica Ruđera Boškovića i kralja Tomislava u Trnovcu.

Načelnica je izvijestila i o trenutačnoj fazi ukupno 26 projekata predviđenih proračunom. Među njima su modernizacija javne rasvjete, dogradnja i rekonstrukcija grobne kuće u Šemovcu, unutarnje uređenje društvenog doma u Zamlaki, postavljanje ograde na groblju u Bartolovcu, izgradnja nove prometnice između Dravske ulice i Zelenog puta u Trnovcu, sanacija ilegalnih odlagališta otpada, uređenje zgrade bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu, adaptacija kuće Poljajke, koja je u državnom vlasništvu pa su tijeku razgovori o mogućnosti korištenja ili dobivanja u vlasništvo takvih objekata, a naručeni su glavni projekti za izgradnju novog dječjeg vrtića te kulturnog centra. “I na kraju ono što mještani u Trnovcu željno iščekuju. Dogovorili smo izgradnju kanalizacijske mreže u Ulici Vladimira Nazora, jedinoj ulici u Trnovcu koja nema kanalizaciju. Kanalizacija se kod nas počela graditi prije 17 godina i konačno je i zadnja ulica došla na red. Prema informacijama iz Hrvatskih voda i Varkoma priprema se javna nabava, a prema najavama ti radovi trebali bi biti završen do 30. studenog ove godine” kazala je načelnica Vitković. Općinsko vijeće je potvrdilo provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja dječjeg igrališta sa skate parkom u Trnovcu“ koji se prijavljuje na podmjeru Obnova/modernizacija društvene infrastrukture ruralnog područja LAG-a Izvor. Projekt je ukupne vrijednosti 375 tisuća kuna. Vijeće je potvrdilo i dodjelu proračunskih sredstava kao financijske potpore programima rada udruga na području Općine Trnovec Bartolovečki. U proračunu je planirano 370.000 kuna. Dan Općine Trnovec Bartolovečki, 17. travnja, bit će obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća 21. travnja, a program obilježavanja sa sadržajima i terminima kulturnih i sportskih manifestacija utvrdit će Povjerenstvo za obilježavanje Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

U subotu i nedjelju održat će se Top 16 stolnoteniski turnir kadeta Hrvatske u dvorani OŠ Šemovec, u organizaciji STK Visia. Općina će poduprijeti organizaciju turnira najboljih mladih stolnotenisača s 10.000 kuna.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%