play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Velimir Ivezić novi je predsjednik HDLU-a Varaždin

Velimir Ivezić novi je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin sljedeće četiri godine. Tako su odlučili članovi na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnici, sjedištu ove strukovne udruge.

Za dopredsjednicu  HDLU-a izabrana je Mateja Rusak, a za preostale članove Upravnog odbora izabrani su Ivan Duić, jedini dosadašnji član ovog upravnog tijela, zatim Klara Macolić Kuparić i Jelena Petković. U Nadzorni odbor izabrani su Gabriela Butković, Dražen Eisenbeisser i Robert Geček, a novi članovi Časnog suda su Nedjeljko Klarić, Dražen Pavlović i Sunčanica Tuk.

Velimir Ivezić  rođen je u Varaždinu 1963. godine. Studirao je likovne umjetnosti  na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Zlatka Kauzlarića – Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu također u Zagrebu. Godinu dana proveo je u bivšim radionicama Krste Hegedušića studirajući slikarstvo pod vodstvo prof. Zlatka Kesera. Diplomirao je na ALU 1989. godine, te od 1994. radi kao srednjoškolski profesor.  Od 1994. do 2004. godine radi kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu, kao ravnatelj Restauratorskog centra Ludbreg. Od 2004. godine radi kao slobodni konzervator-restaurator savjetnik s licencom Ministarstva kulture RH za polikromiranu drvenu pokretnu baštinu, skulpture i slike na drvu i platnu te zidno slikarstvo . Izlagao je na niz skupnih i samostalnih izložbi.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj o cijenama u dječjim vrtićima

  Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj osvrnuo se na povećanje cijena vrtića u Gradu Varaždinu te između ostalog istaknuo kako ni gradski ni privatni vrtići više nisu mogli funkcionirati sa cijenom koja se nije mijenjala od 2009. godine. Kako stoji u priopćenju za medije, sada su usklađene ekonomske cijene iz 2009. sa stvarnim troškovima koje vrtići imaju, te su ujednačene cijene po djetetu u gradskim i privatnim vrtićima. - Trenutno je u […]

  today11/09/2023 9

  0%