play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Velimir Ivezić novi je predsjednik HDLU-a Varaždin

Velimir Ivezić novi je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin sljedeće četiri godine. Tako su odlučili članovi na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnici, sjedištu ove strukovne udruge.

Za dopredsjednicu  HDLU-a izabrana je Mateja Rusak, a za preostale članove Upravnog odbora izabrani su Ivan Duić, jedini dosadašnji član ovog upravnog tijela, zatim Klara Macolić Kuparić i Jelena Petković. U Nadzorni odbor izabrani su Gabriela Butković, Dražen Eisenbeisser i Robert Geček, a novi članovi Časnog suda su Nedjeljko Klarić, Dražen Pavlović i Sunčanica Tuk.

Velimir Ivezić  rođen je u Varaždinu 1963. godine. Studirao je likovne umjetnosti  na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Zlatka Kauzlarića – Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu također u Zagrebu. Godinu dana proveo je u bivšim radionicama Krste Hegedušića studirajući slikarstvo pod vodstvo prof. Zlatka Kesera. Diplomirao je na ALU 1989. godine, te od 1994. radi kao srednjoškolski profesor.  Od 1994. do 2004. godine radi kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu, kao ravnatelj Restauratorskog centra Ludbreg. Od 2004. godine radi kao slobodni konzervator-restaurator savjetnik s licencom Ministarstva kulture RH za polikromiranu drvenu pokretnu baštinu, skulpture i slike na drvu i platnu te zidno slikarstvo . Izlagao je na niz skupnih i samostalnih izložbi.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uključite se u humanitarnu akciju “Obnovimo izgorjelu kuću obitelji Lovrić”

  Uključite se u humanitarnu akciju “Obnovimo izgorjelu kuću obitelji Lovrić” kojoj je cilj prikupljanje financijskih sredstava za obnovu izgorjele kuće obitelji Lovrić iz Strmca Remetinečkog u Novom Marofu! Financijska sredstva u okviru humanitarne akcije prikupljaju se do kraja veljače na posebnom računu udruge “Mladi za Marof” otvorenom kod Raiffeisenbank Austria d.d. samo za potrebe ove humanitarne akcije “Obnovimo izgorjelu kuću obitelji Lovrić”. IBAN: HR8824840081502030961 Uplate donacija se primaju isključivo do četvrtka […]

  today19/01/2024 32

  0%