play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Veliki uspjeh topličkih vatrogaskinja na državnom natjecanju! Ratković: „Vrlo uspješno i s ponosom predstavljate Grad Varaždinske Toplice”

Petnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je u Novalji na otoku Pagu. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske. Svoje predstavnike imao je i Grad Varaždinske Toplice – DVD Varaždinske Toplice mladež ženska i DVD Tuhovec mladež ženska. Od 50 natjecateljskih ekipa, DVD Varaždinske Toplice i DVD Tuhovec ostvarili su izvanredne rezultate. Varaždinske Toplice osvojile su 6. mjesto u ukupnom poretku, dok je Tuhovec bio bolji za jedno mjesto, odnosno ostvarili su 5. najbrže vrijeme. “Povodom sjajnih rezultata, održan je svečani prijem za sudionike državnog natjecanja. Želim vam iskreno čestitati na iznimnim rezultatima koje ste postigli, a ovo je prilika da slavimo vaš trud i rezultat. Svi vi, članovi DVD-a Varaždinske Toplice i DVD-a Tuhovec, vrlo uspješno i s ponosom predstavljate Grad Varaždinske Toplice i na tome vam zahvaljujem. Izdvajat ćemo još više sredstava za vas jer vidimo da imamo kome ostaviti i vatrogastvo i vatrogasnu zajednicu i svih 7 DVD-a na području našeg Grada” rekla je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković i još jednom od srca čestitala na izvrsnim rezultatima te se raduje budućim uspjesima.

Mlade vatrogaskinje su iskoristile priliku i jednom su od voditelja mladeži DVD Tuhovec, Davoru Dušaku, uručile poklon i zahvalu za sve ono što je učinio za DVD Tuhovec, kao i za njih. “Dugo se nismo mogli skupiti pa su krenule ozljede. Na natjecanjima smo imali vrhunske rezultate, a da je bilo malo više sreće bilo bi i bolje mjesto na državnom. S obzirom na pripreme, tremu, nervozu – mogu samo čestitati ekipi! Vjerujem da ćemo za drugu godinu se još bolje pripremiti i uz puno znoja do novih odličnih rezultata” poručio je Dušak. Lea Rissi jedna je od voditeljica vatrogasne mladeži Varaždinske Toplice, uz Marinelu Belavić i Anu Zorman. “Sve tri smo puno radile s našom mladeži. Jako smo ponosni na njih, puno su vremena, truda i znoja potrošili. Poručila bih curama da su predstavile Varaždinske Toplice u jako lijepom svijetlu i nastavite tako i dalje” rekla je Rissi.

Zapovjednik DVD-a Tuhovec Marko Plišo podsjetio je da su još 2019. godine izborili državno natjecanje s muškom ekipom, na kojem su nastupili tek prošle godine. “DVD Varaždinske Toplice nam je posudio svoje članove na čemu im zahvaljujem. Ove godine je bilo gradsko, državno i županijskog natjecanje i zato je ovaj rezultat još bolji” izjavio je Plišo.

Iva Plišo istaknula je da zbog maturalaca, mora i sličnih ljetnih obaveza nisu konstantno trenirali, ali su zadnja dva tjedna prije natjecanja to nadoknadili. Iako smo relativno malo vježbali, imali smo jako dobro vrijeme. Međutim, dogodila se greška na štafeti koja nas je koštala trećeg mjesta. Sigurno nećemo tako lako zaboravit ovo natjecanje, svima nam je bilo zabavno i uživali smo ta tri dana u Novalji – rekla je Plišo. Magdalena Gotić također je istaknula kako su pred početak državnog natjecanja jako puno vježbali i napravili. “Skinuli smo vrijeme, svi smo se popravili i ubrzali. Na samom državnom nam je bilo super. Bilo je puno emocija, straha, truda. Ponosni smo na svoje šesto mjesto, naravno bez one male greškice koja se dogodila bi bili među prva tri” rekla je Gotić.

Jedan od trenera, Siniša Mijović, rekao je kako su svi uložili puno truda i na kraju plakali zbog neostvarenog trećeg mjesta. Suzann Mihalić rekla je da su jako puno vježbali, međutim da su se i jako dobro zabavili.

 

 

 

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Konstituiran Savjet mladih Grada Varaždina

  U Gradskoj vijećnici je u srijedu, 19. lipnja održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Varaždina. Sjednici je do izbora predsjednice Savjeta mladih predsjedavao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki. Za predsjednicu Savjeta mladih Grada Varaždina izabrana je Hana Kontrec, a za zamjenicu predsjednice Dorotea Strelec. Ostali članovi Savjeta mladih Grada Varaždina su Hana Polansky, Vito Martinčević, Karlo Težak, Mirta Venchiarutti-Cikač, Luka Šprem-Novak, Patrik Klarić i Luka Antončić. Novoizabrana predsjednica […]

  today21/06/2024 2

  0%