play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Velik interes građana za sudjelovanje u izradi prijedloga varaždinskog gradskog proračuna

Građani Varaždina u velikom su se broju odazvali na poziv da sudjeluju u izradi prijedloga gradskog proračuna za slijedeću godinu. Ukupno 114 prijedloga građani su dostavili gradskoj upravi nakon što je sredinom listopada gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj javno pozvao građane da svojim idejama i prijedlozima o komunalnim projektima sudjeluju u pripremi proračuna. Prvi puta u novijoj povijesti Varaždina tako je omogućeno svim građanima da putem ispunjavanja obrazaca ili elektroničkim putem dostave svoje prijedloge o malim komunalnim projektima.

„Zahvaljujem građanima koji su se odazvali pozivu i dostavili svoje prijedloge. Po prvi puta uvodimo participativni proračun i omogućujemo građanima sudjelovanje u raspodjeli proračunskog novca. Uspjeli smo izazvati interes građana jer smo pokazali razumijevanje za njihove potrebe i spremnost raditi ono što građani očekuju od nas. I dalje ćemo nastojati raznim metodama uključivati građane u donošenje odluka, pogotovo kada je riječ o komunalnom uređenju grada.“ – komentirao je gradonačelnik Neven Bosilj velik interes građana.

U skladu s obećanjem da će rad gradske uprave biti u potpunosti transparentan, Grad Varaždin objavljuje sve upućene prijedloge na službenim mrežnim stranicama. Također, uz tablicu u kojoj su sistematizirani svi prijedlozi, objavljuje se i tablica prijedloga koje su izradila vijeća varaždinskih mjesnih odbora još u kolovozu ove godine.

Nakon objave svih prijedloga, uslijedit će postupak određivanja prioriteta kako bi se u proračunu predvidjela sredstva za realizaciju onih projekata koje su predložili građani, a koje je moguće realno ostvariti. Prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2022. godinu bit će također stavljen po zakonu na javno savjetovanje, što će također biti nova prilika građanima izraziti mišljenje o tome kako se planira potrošiti gradski novac.

Tablice s prijedlozima građana i vijeća mjesnih odbora mogu se vidjeti na:

 

https://varazdin.hr/participativni-proracun-prijedlozi-gradana-i-vijeca-mjesnih-odbora/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Gornjem Vratnu u općini Cestica puštena u pogon punionica električnih vozila

  HEP-ova mreža ELEN punionica prostire se na području svih 20 županija i Grada Zagreba te pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka. Na HEP-ovim se punionicama istovremeno može puniti više od 400 električnih automobila, odnosno polovine svih registriranih električnih automobila u Hrvatskoj. Korisnici električnih vozila trenutno imaju osiguranu pokrivenost infrastrukturom na području cijele Republike Hrvatske, a Varaždinska županija […]

  today06/05/2021 29