play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Velik broj građana u volonterskoj akciji čišćenja Drave

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je zajedno s brojnim građanima i članovima sportskih i ekoloških udruga sudjelovao u akciji čišćenja ambalažnog otpada na obali rijeke Drave. Akciju je organizirao Grad Varaždin kao jedan od sudionika na ekološkom projektu „Od izvora do mora“ kojeg su pokrenuli Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Konzum plus d.o.o., Jutarnji list/Hanza media d.o.o. i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Zamjenik gradonačelnika podsjetio je kako je najbolja prigoda da se podiže svijest o važnosti očuvanja prirode i čistog okoliša obilježavanje Dan planeta Zemlje. „Akcijom Od izvora do mora prigodno obilježavamo Dan planeta Zemlje. Čistimo okoliš između cestovnog mosta i šetnice zajedno s Eko Drava, KPA Drava, Udrugom nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Udrugom izviđača Sirius, Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom, djelatnicima Čistoće, brojnim građanima, djecom. Svi žele doprinijeti očuvanju okoliša, a posebno mi je drago što se okupilo puno djece i mladih jer na mladim generacijama je da uče od grešaka starijih i čuvaju prirodu.“ – rekao je zamjenik.

Apelirao je na neodgovorne pojedince da se suzdrže od odlaganja otpada u prirodu naglasivši kako se Grad Varaždin sveobuhvatno uhvatio u koštac s organizacijom sustava gospodarenja otpadom: „Uskoro otvaramo sortirnicu reciklabilnog otpada, krenuli smo u ugradnju polupodzemnih spremnika koji će biti postavljeni po cijelom gradu, instalirali smo kamere na ilegalna odlagališta otpada. Ulažemo velika sredstva da ovakva ilegalna odlagališta očistimo od otpada koji se nakuplja radi neodgovornih pojedinaca, ljudi koji ne mare za prirodu i svijet oko sebe. Sredstva koja ulažemo u čišćenje smeća mogli bi usmjeriti na dodatno ozelenjavanje grada i uređenje okoliša stoga se nadam da ovakvim akcijama dopiremo do onečišćivača da bolje razmisle o svojim postupcima i brizi za okoliš.“ – kazao je zahvalivši svim građanima koji marljivo i vrijedno odvajaju otpad u svojim kućanstvima i ne bacaju smeće u prirodu.

Grad Varaždin jedan je od prijavitelja projekta u vrijednosti od gotovo 5 milijuna eura kojim se želi na područje uz rijeku Dravu donijeti nove sadržaje i poučne staze. „Konkurencija je velika za dobivanje bespovratnih sredstva za taj projekt, ali nadam se da ćemo uspjeti i novim sadržajima privući naše građane da više vremena provode ovdje u prirodi.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Cilj projekta „Od izvora do mora“ je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša, vodnog bogatstva te primjerenog odlaganja ambalažnoga otpada, a započeo je natječajem na koji su se mogli prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj tako da organiziraju akcije čišćenja na svojem području. Grad Varaždin je odabrao područje uz rijeku Dravu. U drugoj fazi, tri grada koja okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada bit će nagrađena donacijom za sadnju drveća.

oznorCOBR_vivi
sdr_vivi

oznorWO_vivi

oznorWO_vivi
oznorWO_vivi

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Husarska garda, Varaždinska građanska garda i Vitezovi Ivanovci postrojili se u čast Varaždinske županije i blagdana Male Gospe

  Već tradicionalno povodom Dana Varaždinske županije koji se svake godine obilježava 8. rujna na blagdan Male Gospe, Husarska garda Varaždinske županije predaje prijavak svom nadzapovjedniku županu u prisustvu ostalih povijesnih postrojbi. Ove godine su uz domaćine, svečanost upotpunili i pripadnici Varaždinske građanske garde te Vitezovi Ivanovci iz Ivanca. Postrojavanju je nazočila i zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana, a prijavak […]

  today03/09/2022 73

  0%