play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Veleposlanik NR Kine Qi Qianjin posjetio Varaždinsku županiju i Varaždin 

Veleposlanik Narodne Republike Kine NJ.E. Qi Qianjin boravio je u nedjelju u službenom posjetu Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu.
Ugostili su ga župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje je održan radni sastanak. Na sastanku su, uz asistenta veleposlanika Wanga Hanlianga i prvu tajnicu u Veleposlanstvu Lihuu Zhao, prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, zamjenica župana Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, a uz njih saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora te Andrija Karafilipović, glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva.

 

– Čast mi je što sam imao priliku posjetiti Varaždinsku županiju i Grad Varaždin te održati kvalitetan sastanak sa županom i gradonačelnikom. Složili smo se da ćemo raditi na nastavku suradnje na različitim područjima, na području infrastrukture, novih energija, zelene tranzicije, visokih tehnologija, obrazovanja i turizma. Naše Veleposlanstvo će uložiti velike napore da ojača suradnju na svim područjima. Pritom će prvi korak biti jačanje suradnje na području turizma i razmatranje mogućnosti kako privući kineske turiste u Hrvatsku te u Varaždinsku županiju, koja ima bogatu povijest i kulturu – rekao je NJ.E. Qi Qianjin.

 

Naveo je i da se želi uspostaviti prijateljska suradnja između Varaždinske županije i kineske provincije Šan Xi.

 

– Veleposlanika Kine upoznali smo s područjem Varaždinske županije i Grada Varaždina, čime raspolažemo i što nudimo. Upoznali smo ga s našim gospodarstvom, poduzetničkim zonama i mogućnostima ulaganjima, pri čemu je poseban naglasak stavljen na moguću suradnju na području turizma, a uz to smo razgovarali i o suradnji na području obrazovanja, odnosno razmjene studenata. Vjerujem da ćemo nakon ovog prvog sastanka suradnju nastaviti razvijati u dobrom smjeru – istaknuo je župan Stričak.

 

– Ovogodišnji Špancirfest je mjesto susreta, pa tako i s našim prijateljima iz Kine. Jedna od tema bila je i kako obnoviti suradnju između prijateljskih gradova Varaždina i Wuhana, koja je prekinuta uslijed pandemije. Varaždinski Špancifest je festival uličnih umjetnika, po kojima je Kina poznata, pa vjerujem da ćemo u sljedećim godinama uspjeti dogovoriti gostovanje njihovih performera na našoj manifestaciji. Kina nam je, kao jedna od industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta, izuzetno zanimljiva, primjerice za varaždinski aerodrom za koji već određeno vrijeme tražimo investitora. Tema i ideja ima puno te smo obostrano smo iskazali veliki interes za suradnjom – rekao je gradonačelnik Bosilj.

 

Nakon sastanka kineski veleposlanik i njegovi suradnici su u pratnji domaćina razgledali Posjetiteljski centar Varaždinske županije smješten u podrumu povijesne Županijske palače, gdje ih ugostio direktor TZ-a Varaždinske županije Goran Mališ, a potom su pod vodstvom direktorice TZ-a grada Varaždina Jelene Toth obišli i sam Špancirfest.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%