play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasnom vježbom započelo obilježavanje Dana Općine Petrijanec

U subotu, 11. lipnja 2022. godine vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec održali su javnu vatrogasnu pokaznu vježbu, kojom već tradicionalno započinju i Dani Općine Petrijanec.
Vježba je održana u Osnovnoj školi Petrijanec, a pod pretpostavkom da je prilikom nevremena došlo do udara groma i požara na južnom dijelu objekta, koji se proširio na kotlovnicu. Budući da se radi o poslijepodnevnim satima, u školi nije bilo učenika već nekoliko djelatnika koje treba evakuirati. Također, nekoliko osoba je ozlijeđeno te im je potrebno pružiti prvu pomoć i sanirati ozljede.
Na vježbi su sudjelovali vatrogasci iz svih pet društava s područja Općine Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, uz kolege iz DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne Općine Sračinec, te pripadnike Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Uloge markiranata odradili su članovi mladeži DVD-a Petrijanec.
Nakon vježbe zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan održao je postrojavanje vatrogasaca te predao prijavak načelniku Općine, Željku Posavcu. Završnu ocjenu vježbe dao je zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, koji je istaknuo zadovoljstvo prikazanim, uz uvijek moguć napredak.
Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako je vježba taktički i dinamički odrađena prema planu te kako su vatrogasci ponovno pokazali spremnost, odgovornost i da se na njih može računati u svim prirodnim katastrofama i nesrećama. Zahvalio je i na njihovom angažmanu za vrijeme trajanja pandemije kojim su doprinijeli da se broj zaraženih na području općine ne poveća.
Prisutnima su se na kraju obratile i ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek, zahvalivši svim sudionicima na prikazanoj spremnosti te istaknuvši veoma dobru suradnju između vatrogasaca i osnovne škole.
Cilj ovakvih vježbi je provjera spremnosti i osposobljenosti operativnih članova, provjera sustava uzbunjivanja, ispravnosti opreme i vozila, uvježbavanje taktike te suradnja i koordinacija s ostalim službama koje rade na spašavanju života i imovine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Bogat program tradicionalnog Srakarskog fašnika

    Dvodnevni program Srakarskog fašnika, koji se tradicionalno održava u Sračincu, ponovno će privući mnogobrojne karnevalske skupine i posjetitelje.   - I ove godine planiramo veliku manifestaciju, na kojoj će nam pozavidjeti i puno veće sredine od Sračinca. Glavni organizator je Udruga maškara Črna sraka iz Sračinca, a Općina Sračinec uključuje se kao financijska i organizacijska podrška projekta. Pozivam sve da nas posjete u dane karnevala u Sračincu, kada ćemo […]

  today11/01/2024 40

  0%