play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije obilježila 30 godina rada i djelovanja

 

Svečanom sjednicom u Hotelu Trakošćan Vatrogasna zajednica Varaždinske županije obilježila je 30 godina svog neprekidnog rada i djelovanja. Svečanosti su nazočili župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, saborski zastupnik Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije  Nedeljko Vukalović, glavni  vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić,  načelnik Općine Bednja Damir Poljak, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, bivši župani, načelnici i gradonačelnici te članovi mnogobrojnih DVD-a s područja Varaždinske županije.

 

Predsjednik Nedeljko Vukalović podsjetio je na povijest i aktualni trenutak Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koja je osnovana 10. srpnja 1993. godine te je pritom naglasio kako je 2005. godine varaždinsko vatrogastvo zauvijek upisano zlatnim slovima u povijest europskog vatrogastva organizacijom dotad najmasovnije Vatrogasne olimpijade CTIF-a s oko 3500 sudionika iz 32 zemlje svijeta.

 

Također je istaknuo kako suu Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije  udružena 124 DVD-a i  jedna profesionalna vatrogasna postrojba, te je naglasio kako su vatrogasci sposobni i educirani za sve intervencije. Pohvalio je izvrsnu suradnju s Varaždinskom županijom te se zahvalio županu na podršci i pomoći koju Županija pruža radu Vatrogasne zajednice.

Prigodne čestitke uputili su i načelnik Općine Bednja Damir Poljak, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, a  prisutnima se obratio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naznačivši pritom važnost i tradiciju vatrogastva na ovim prostorima: “Čestitam na ovoj lijepoj i značajnoj obljetnici, a ujedno vam se i zahvaljujem na svemu onome što ste činili, te što činite da bi naši žitelji tj. područje Varaždinske županije bilo što sigurnije i naprednije. Za naše područje se veli da je kolijevka hrvatskog vatrogastva, a ja ću dodati i stil života svih naših vatrogasaca i vatrogaskinja. Krasi ih; dobrovoljnost, humanost i požrtvovnost. U sve to smo se mogli uvjeriti sve ove godine, a naročito ove u mjesecu svibnju kada je područje Varaždinske županije pogodila jedna od najvećih poplava. U roku pola sata na terenu  je bilo više od 1.065 vatrogasaca s preko 244 vozila. Hrabrost, toplina i dobrota koju su tada pokazali ostaju u sjećanju za cijeli život. Stoga mi je posebno drago što smo prije nepunih mjesec dana potpisali ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin koji će  objedinit tehnička sredstva, opremu i ljudske resurse svih sastavnica domovinske sigurnosti na regionalnoj razini. Bit će to mjesto koje će pružiti sve što je potrebno našim žurnim službama koje će biti bolje opremljene za rad. Koristim priliku da čestitam svim našim vatrogascima koji nas predstavljaju i na domaćim te inozemnim natjecanjima i redovito osvajaju nagrade” – rekao je župan te  svima čestitao nadolazeće blagdane.

U okviru proslave podijeljene su i prigodne zahvalnice zaslužnim pojedincima te podupirateljima Vatrogasne  zajednice Varaždinske županije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%