play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Vinica dobili novu opremu

U četvrtak, 28.prosinca održana je redovita završna skupština Vatrogasne zajednice Općine Vinica (VZO Vinica). Kako je skupština bila izvještajnog karaktera, izvješća su podnijeli zapovjednik VZO Vinica Miroslav Kelemenić i Predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar. Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci u 2022. godini imali stotinjak operativnih aktivnosti; od toga 28 operativnih intervencija te preko 70 ostalih operativnih aktivnosti.

Na skupštini je donesen i plan rada za 2023. godinu u kojoj je najvažniji predviđeni događaj obilježavanje obljetnice 30 godina VZO Vinica.

Nakon službenog dijela skupštine uslijedila je dodjela opreme.

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. je s načelnikom stožera Civilne zaštite Vinica Ivanom Kelemenom dodijelio opremu Civilne zaštite u vrijednosti od 20.000 kuna. Oprema je podijeljena ravnomjerno u sva tri Vatrogasna društva sa područja VZO Vinica. Posebna zahvala upućena je načelniku Općine Vinica koji je u proračunu odobrio dodatnih 10.000 kuna. Oprema je namijenjena za operativne aktivnosti u sklopu Civilne zaštite, a radi se o potopnim pumpama, ručnim lampama i ostaloj opremi koja bi mogla poslužiti u slučaju nekog nenadanog događaja u slučaju poplava.

Vatrogasna zajednica Općine Vinica također je dodijelila opremu u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Tako su članovi DVD Vinica dobili udarnu bušilicu, članovi DVD Donje Vratno agregat za struju, a članovi DVD Gornje Ladanje motornu pilu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria dodijeljene 22 zlatne medalje, šampionsko ulje iz Krapinsko-zagorske županije

  Na jedinstvenoj manifestaciji u Europi, na 3. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria i 10. izložbi bučinih ulja Hrvatske, za zlatne, srebrne i brončane medalje za kvalitetu borila su se bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Na izložbu, koju je Varaždinska županija organizirala zajedno sa Savezom Alpe – Adria i još 12 hrvatskih županija, pristiglo je 168 uzoraka. Svako od njih bilo je podvrgnuto dosad najstrožem ocjenjivanju […]

  today27/05/2021 156

  0%