play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Vinica dobili novu opremu

U četvrtak, 28.prosinca održana je redovita završna skupština Vatrogasne zajednice Općine Vinica (VZO Vinica). Kako je skupština bila izvještajnog karaktera, izvješća su podnijeli zapovjednik VZO Vinica Miroslav Kelemenić i Predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar. Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci u 2022. godini imali stotinjak operativnih aktivnosti; od toga 28 operativnih intervencija te preko 70 ostalih operativnih aktivnosti.

Na skupštini je donesen i plan rada za 2023. godinu u kojoj je najvažniji predviđeni događaj obilježavanje obljetnice 30 godina VZO Vinica.

Nakon službenog dijela skupštine uslijedila je dodjela opreme.

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. je s načelnikom stožera Civilne zaštite Vinica Ivanom Kelemenom dodijelio opremu Civilne zaštite u vrijednosti od 20.000 kuna. Oprema je podijeljena ravnomjerno u sva tri Vatrogasna društva sa područja VZO Vinica. Posebna zahvala upućena je načelniku Općine Vinica koji je u proračunu odobrio dodatnih 10.000 kuna. Oprema je namijenjena za operativne aktivnosti u sklopu Civilne zaštite, a radi se o potopnim pumpama, ručnim lampama i ostaloj opremi koja bi mogla poslužiti u slučaju nekog nenadanog događaja u slučaju poplava.

Vatrogasna zajednica Općine Vinica također je dodijelila opremu u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Tako su članovi DVD Vinica dobili udarnu bušilicu, članovi DVD Donje Vratno agregat za struju, a članovi DVD Gornje Ladanje motornu pilu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Varaždinske Toplice za programe i projekte udruga i samostalnih umjetnika izdvojio 23 tisuće eura

  Grad Varaždinske Toplice u ovoj će godini sufinancirati projekte i programe u kulturi za što je u svom proračunu osigurao gotovo 23.000 eura. S udrugama, odnosno samostalnim umjetnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava gradonačelnica Dragica Ratković u četvrtak je potpisala ugovore o financiranju njihovih projekata i programa. Riječ je o tri udruge i jednoj slobodnoj umjetnici koji će svojim programima i projektima podići kulturnu ponudu na području […]

  today10/02/2023 18

  0%