play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinsko Dječje odmaralište na Rabu ugostilo djecu Osnovne škole Ljubno ob Savinji

Varaždinsko Dječje odmaralište na Rabu ugostilo je 31 dijete i 6 učitelja Osnovne škole Ljubno ob Savinji, jednog od najteže u poplavama stradalih područja Slovenije, a troškove je financirao Grad Varaždin.

Iz solidarnosti i prijateljstva prema susjednoj Sloveniji već par dana nakon prirodne katastrofe koja ih je zadesila 4. kolovoza, Grad Varaždin donirao je tri profesionalna odvlaživača zraka Gasilskoj zvezi Celja i Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje, a na inicijativu saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora, sada su osnovnoškolci iz Ljubna ob Savinji dobili priliku nekoliko dana provesti na Rabu.

-U gotovo 4 mjeseca kroz naše odmaralište je prošlo 1100 djece, ostvareno je 6000 noćenja za sve naše varaždinske osnovne škole i vrtiće, ali posjetila su ga i djeca iz češkog Brna. Trebali smo 13. rujna završiti sa sezonom, no na inicijativu saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora, rado smo prihvatili djecu iz Slovenije koja su iz tog najteže stradalog područja. Zahvaljujem voditeljici Željki Vincek Strugar i našim vrijednim djelatnicama Gradske tržnice koje su nakon naporne sezone odmah drage volje pristale ostati dulje na Rabu kako bi ugostili i ovu djecu i donijeli im osmijeh na lice. Za to ćemo naše djelatnice posebno nagraditi. To je mala gesta, ali puno znači.  Djeci je vrijeme bilo odlično, more je još uvijek toplo i siguran sam da su uživali.“ – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora istaknula je kako će ovakvom suradnjom i međusobnim pomaganjem Hrvatske i Slovenije imati koristi i ljudi iz pograničnih područja, Hrvati u Sloveniji kao i Slovenci u Hrvatskoj, ali i gospodarstvo naših zemalja.

-Djeca su presretna što mogu malo sreće i veselja doživjeti u ovom ljetu kada je Slovenija imala nezapamćenu prirodnu katastrofu. Nesreće nisu zaobišle ni Hrvatsku, a sve te klimatske promjene i posljedice klimatskih promjena, nevolje koje su nas snašle, nekako su nas još više zbližile i nepobitna je činjenica da ćemo konkretnim zajedničkim koracima i suradnjom puno napredovati. – rekla je Barbara Antolić Vupora.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Općina Vidovec proslavila svoj dan i 50. godišnjicu osnivanja NK Sloboda Tužno

  U subotu je proslavljen Dan Općine Vidovec i to svečanom sjednicom Općinskog vijeća i proslavom 50. godišnjice osnivanja NK Sloboda Tužno, stoga je sjednica održana u šatoru na prostoru nogometnog kluba te je tom prigodom proslavljena i njihova obljetnica. Na početku sjednice okupljenima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Bistrović. Sjednicu je svojim dolaskom uveličala zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, prisutan je bio i župan Varaždinske županije ujedno i […]

  today19/06/2023 35

  0%