play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinskim učenicima i studentima uručeni ugovori za stipendije

 

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK u subotu je održana svečana dodjela stipendija. Gradonačelnik Neven Bosilj je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić uručio ugovore stipendistima, varaždinskim učenicima i studentima za čije je stipendije u školskoj/akademskoj godini 2023./2024. Grad Varaždin u svom proračunu osigurao 550 tisuća eura.

 

Ove godine ukupno je dodijeljeno 650 stipendija, 95 za učenike i 555 za studente.

 

„Naši stipendisti nemaju nikakve obaveze prema nama, samo moraju redovito studirati. Ako su iz deficitarnih zanimanja, s većim prosjekom je i veća stipendija, a takav model od iduće ćemo godine primijeniti prema svima kako bi ih dodatno motivirali da što više uče, jer s boljim ocjenama će im rasti i stipendija.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Čestitao je svim stipendistima i zaželio im sreću u ovoj školskoj i akademskoj godini. Naglasio je kako je ulaganje u znanje uvijek najbolje uložen novac i da će im Grad Varaždin biti podrška i potpora za postignute uspjehe.

 

Grad Varaždin ove je godine podigao iznos za 10% za učeničke stipendije te za 13% do 16% za studentske stipendije, ovisno o mjestu studiranja.

 

Najniži iznos za učeničke stipendije iznosi 51 EUR mjesečno, a najviši 88 EUR mjesečno. Za studentske stipendije najniža stipendija iznosi 52 EUR mjesečno za studente koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu, a najviša 90 EUR mjesečno. Za studente koji studiraju izvan Varaždina i Čakovca najniži iznos stipendije iznosi 100 EUR mjesečno, a najviši 139 EUR mjesečno.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpore poduzetnicima

  Grad Varaždin objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpore poduzetnicima na području Grada Varaždina za 2023. godinu za mjeru Potpora poduzetnicima za otežani rad poslovne jedinice u kojoj ostvaruju maloprodaju tijekom rekonstrukcije ulica i trgova u Gradu Varaždinu. Ovaj poziv raspisan je s ciljem očuvanja povoljnog poduzetničkog okruženja te ublažavanja negativnih posljedica za obrtnike i poduzetnike kojima je otežan rad poslovne jedinice u kojoj ostvaruju maloprodaju tijekom […]

  today22/12/2023 26

  0%