play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinskim učenicima i studentima uručeni ugovori za stipendije

 

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK u subotu je održana svečana dodjela stipendija. Gradonačelnik Neven Bosilj je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić uručio ugovore stipendistima, varaždinskim učenicima i studentima za čije je stipendije u školskoj/akademskoj godini 2023./2024. Grad Varaždin u svom proračunu osigurao 550 tisuća eura.

 

Ove godine ukupno je dodijeljeno 650 stipendija, 95 za učenike i 555 za studente.

 

„Naši stipendisti nemaju nikakve obaveze prema nama, samo moraju redovito studirati. Ako su iz deficitarnih zanimanja, s većim prosjekom je i veća stipendija, a takav model od iduće ćemo godine primijeniti prema svima kako bi ih dodatno motivirali da što više uče, jer s boljim ocjenama će im rasti i stipendija.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Čestitao je svim stipendistima i zaželio im sreću u ovoj školskoj i akademskoj godini. Naglasio je kako je ulaganje u znanje uvijek najbolje uložen novac i da će im Grad Varaždin biti podrška i potpora za postignute uspjehe.

 

Grad Varaždin ove je godine podigao iznos za 10% za učeničke stipendije te za 13% do 16% za studentske stipendije, ovisno o mjestu studiranja.

 

Najniži iznos za učeničke stipendije iznosi 51 EUR mjesečno, a najviši 88 EUR mjesečno. Za studentske stipendije najniža stipendija iznosi 52 EUR mjesečno za studente koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu, a najviša 90 EUR mjesečno. Za studente koji studiraju izvan Varaždina i Čakovca najniži iznos stipendije iznosi 100 EUR mjesečno, a najviši 139 EUR mjesečno.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Rekordno izdanje Adventa u Varaždinu zaključilo najuspješniju godinu za varaždinski turizam

  Advent u Varaždinu, osim što je proglašen najljepšim u Hrvatskoj, oborio je i sve rekorde. Blagdanska čarolija na varaždinske je ulice privukla rekordnih 170 tisuća posjetitelja, a s rekordnim brojkama mogu se pohvaliti i sve glavne atrakcije Adventa. Čarobni grad Djeda Mraza posjetilo je čak 35 tisuća posjetitelja, a Djed i Baka Mraz podijelili su 113 kilograma bombona odnosno računajući po komadu -  22 tisuće 500 bombona. Rekordnih 38 tisuća […]

  today18/01/2024 18

  0%