play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski gradonačelnik s izaslanstvom u uzvratnom posjetu Mariboru

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj s izaslanstvom kojeg su činile pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth boravio je u utorak, 5. ožujka 2024. u posjetu Gradu Mariboru Mariboru.

Primio ih je gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič sa izaslanstvom u kojem su bilii Jure Struc, direktor Turističke zajednice Maribora, Ranko Šmigoc, direktor gradskog poduzeća Marprom, Ksenija Repina, direktorica Kulturnog centra Minoriti i Eva Lozina, koordinatorica kabineta gradonačelnika.

Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon što je mariborski gradonačelnik sa suradnicima posjetio Varaždin u vrijeme Adventa i ostao oduševljen Čarobnim gradom Djeda Mraza i ostalim blagdanskim sadržajima koji su u Varaždin privukli i brojne slovenske goste.

Na radnom sastanku predstavnici dviju delegacija razmijenili su iskustva u organizaciji najznačajnijih turističkih događanja u obje destinacije, varaždinskog Špancirfesta i mariborskog Lent festivala. Domaćine je zanimalo kojim sadržajima Varaždin privlači sve više gostiju što ga čini jednom od najposjećenijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske, kao i način na koji brendira i promovira destinaciju. Varaždin su istaknuli kao primjer dobre praske u organizaciji velikih turističkih događanja, a osim za Špancirfest, interes su pokazali i za Festival varaždinskih dvorišta te Advent u Varaždinu.

Nakon radnog sastanka predstavnici dvaju prijateljskih gradova obišli su središte Maribora i posjetili Kulturni centar Minoriti.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%