play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice znaju kako se podiže kvaliteta turističke usluge

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica i ove su godine organizirale edukaciju za novu generaciju interpretatora i vodiča za potrebe turističkog dežurstva u arheološkom parku Aquae Iasae u nadolazećoj sezoni.

Riječ je o nastavku odlične suradnje sa zajednicom. Naime, Zavičajni muzej i Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica ovaj su program po prvi puta organizirale 2020. godine s ciljem da polaznici upoznaju bogatu topličku antičku baštinu kako bi ju turistima i posjetiteljima prezentirali na najbolji mogući način.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Spomenka Vlahović buduće je interpretatore i vodiče upoznala s bogatim kulturnim antičkim nasljeđem topličkog lokaliteta, važnosti njegovog kulturnog značaja i baštinske vrijednosti. „Sudionici su dobili sve potrebne informacije vezane uz očuvanje arheološkog lokaliteta Aquae Iasae kao i sve potrebne stručne smjernice koje su vezane uz njegovo očuvanje kao zaštićenog arheološkog lokaliteta kulturne baštine Republike Hrvatske” – objasnila je Vlahović.

Dio predavanja održala je i direktorica Turističke zajednice Varaždinske Toplice Lana Husnjak koja je polaznicima prenijela potrebne informacije o kulturnom turizmu te ih upoznala s tri vrlo poznate kulturne rute Vijeća Europe čiji su dio i Varaždinske Toplice. Riječ je o ruti rimskih careva i povijesnih termalnih gradova, a posebno je istaknula kako je toplička arheološka baština upisana i u top 20 arheoloških destinacija Republike Hrvatske. Dio edukacije održan je i u stalnom arheološkom postavu Zavičajnog muzeja gdje su polaznici upoznali bogatu arheološku zbirku lokaliteta i dobili sve potrebne odgovore. Spomenimo i da je svim sudionicima uručen poseban priručnik kojeg su pripremile organizatorice.

Riječ je o priručniku koji će budućim vodičima i interpretatorima baštine u Varaždinskim Toplicama biti od velike stručne pomoći, a sve s ciljem da se kvaliteta usluge u kontinentalnom kulturnom turizmu podigne na još višu razinu.

Organizatori su najavili kako je u travnju planiran još jedan termin edukacije nakon čega će za razdoblje od travnja do listopada biti pripremljen online javni raspored vikend dežurstava.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Konstituiran Savjet mladih Grada Varaždina

  U Gradskoj vijećnici je u srijedu, 19. lipnja održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Varaždina. Sjednici je do izbora predsjednice Savjeta mladih predsjedavao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki. Za predsjednicu Savjeta mladih Grada Varaždina izabrana je Hana Kontrec, a za zamjenicu predsjednice Dorotea Strelec. Ostali članovi Savjeta mladih Grada Varaždina su Hana Polansky, Vito Martinčević, Karlo Težak, Mirta Venchiarutti-Cikač, Luka Šprem-Novak, Patrik Klarić i Luka Antončić. Novoizabrana predsjednica […]

  today21/06/2024 2

  0%