play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice znaju kako se podiže kvaliteta turističke usluge

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica i ove su godine organizirale edukaciju za novu generaciju interpretatora i vodiča za potrebe turističkog dežurstva u arheološkom parku Aquae Iasae u nadolazećoj sezoni.

Riječ je o nastavku odlične suradnje sa zajednicom. Naime, Zavičajni muzej i Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica ovaj su program po prvi puta organizirale 2020. godine s ciljem da polaznici upoznaju bogatu topličku antičku baštinu kako bi ju turistima i posjetiteljima prezentirali na najbolji mogući način.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Spomenka Vlahović buduće je interpretatore i vodiče upoznala s bogatim kulturnim antičkim nasljeđem topličkog lokaliteta, važnosti njegovog kulturnog značaja i baštinske vrijednosti. „Sudionici su dobili sve potrebne informacije vezane uz očuvanje arheološkog lokaliteta Aquae Iasae kao i sve potrebne stručne smjernice koje su vezane uz njegovo očuvanje kao zaštićenog arheološkog lokaliteta kulturne baštine Republike Hrvatske” – objasnila je Vlahović.

Dio predavanja održala je i direktorica Turističke zajednice Varaždinske Toplice Lana Husnjak koja je polaznicima prenijela potrebne informacije o kulturnom turizmu te ih upoznala s tri vrlo poznate kulturne rute Vijeća Europe čiji su dio i Varaždinske Toplice. Riječ je o ruti rimskih careva i povijesnih termalnih gradova, a posebno je istaknula kako je toplička arheološka baština upisana i u top 20 arheoloških destinacija Republike Hrvatske. Dio edukacije održan je i u stalnom arheološkom postavu Zavičajnog muzeja gdje su polaznici upoznali bogatu arheološku zbirku lokaliteta i dobili sve potrebne odgovore. Spomenimo i da je svim sudionicima uručen poseban priručnik kojeg su pripremile organizatorice.

Riječ je o priručniku koji će budućim vodičima i interpretatorima baštine u Varaždinskim Toplicama biti od velike stručne pomoći, a sve s ciljem da se kvaliteta usluge u kontinentalnom kulturnom turizmu podigne na još višu razinu.

Organizatori su najavili kako je u travnju planiran još jedan termin edukacije nakon čega će za razdoblje od travnja do listopada biti pripremljen online javni raspored vikend dežurstava.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%