play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice postaju lider u ponudi kuća za odmor

Grad Varaždinske Toplice u protekloj godini bilježi veliki porast noćenja u privatnom smještaju odnosno u kućama za odmor u odnosu na prethodnu 2021. godinu. Dio je to strategije Grada Varaždinske Toplice čiji je cilj sam grad i destinaciju, osim kao nacionalno središte lječilišnog turizma, promovirati i kao važnu turističku destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma.

 

S ciljem unaprjeđenja ponude u privatnom smještaju u utorak je održan zajednički sastanak privatnih iznajmljivača s područja grada, gradonačelnice Dragice Ratković, direktorice TZ Grada Varaždinskih Toplica Lane Husnjak te voditeljice projekta “Kuće za odmor s pričom” Branke Tropp.

Ratković je poručila okupljenim privatnim iznajmljivačima da će uvijek imati pouzdanog partnera  u Gradu Varaždinske Toplice te ponovila kako je cilj gradske uprave u ovom mandatu mijenjati percepciju Varaždinskih Toplica, odnosno pozicionirati grad i njegovu okolicu kao jednu od glavnih destinacija kada je u pitanju kontinentalni turizam.

 

-Svi mi negdje putujemo i posjećujemo mnogo mjesta, ali u neka od njih rado se vraćamo. Želim da svi naši gosti vide da ovaj grad ima dobru vibraciju, da ima dušu i da se gosti s veseljem vraćaju u Varaždinske Toplice. Želimo mijenjati percepciju našeg grada čemu doprinose i brojne manifestacije gdje svatko može pronaći nešto za sebe. U ovom gradu stvara se pozitivna energija, a velika posjećenost praktički svake manifestacije potvrda je da smo na dobrom putu – poručila je Ratković te najavila da grad priprema nove projekte čija će realizacija značiti i još kvalitetniju ponudu za sve posjetitelje.

A kada se gledaju brojke za proteklu godinu privatni iznajmljivači u Varaždinskim Toplicama mogu biti zadovoljni budući da se bilježi porast noćenja od 74 posto.

 

-Na području Varaždinskih Toplica u prošloj je godini ostvareno ukupno 2.384 noćenja u 8 kuća za odmor. U odnosu na 2021. godinu i 1.365 noćenja porast je to za 74 posto s time da su se povećali kapaciteti kuća za odmor što je kvalitetan i pozitivan iskorak – kazala je voditeljica projekta “Kuće za odmor s pričom” Branka Tropp dodajući da kada se uzmu podaci za cijelu županiju u tom segmentu Varaždinske Toplice spadaju u sam vrh.

 

Rezultat prema kojem su Varaždinske Toplice u županijskom vrhu dobiva još više na težini budući su podaci na razini cijele županije odlični.

 

-Podaci za cijelu županiju su sjajni. Varaždinska županija je bolja nego ikad. Podaci za prošlu godinu govore da je bilo više od 200 tisuća noćenja što je bolji rezultat u odnosu na rekordnu 2019. godinu – izjavio je Goran Mališ, prvi čovjek Turističke zajednice Varaždinske županije u čijoj je organizaciji i održan sastanak. Dodao je kako se od ukupnog broja noćenja 10 posto odnosi na kuće za odmor.

Lana Husnjak također je istaknula da su brojke za prošlu godinu i više nego odlične i da se očekuje daljnji rast u 2023. godini. Najavila je kako bi se ove godine u ponudi trebalo naći novih desetak kuća za odmor na području grada Varaždinske Toplice što bi znatno poboljšalo ponudu u tom segmentu.

 

-Dio je to već ranije spomenute strategije koje će Varaždinske Toplice potvrditi kao vrhunsku destinaciju kontinentalnog turizma. U sklopu toga radimo na brojim manifestacijama. Prošla godina potvrdila je da ljudi rado dolaze u Varaždinske Toplice i na nama je da to povjerenje potvrdimo, ali i da budemo još bolji – zaključila je Husnjak.

 

Ono što se moglo čuti na sastanku od privatnih iznajmljivača je poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na pješačke i biciklističke staze. Potrebna je i izrada interaktivnih karata i mapa koje bi novim gostima omogućile lakše snalaženje prilikom odmora.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%