play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice ponovno su bile centar folklora, održana je 4. Toplička folklorijada

U Varaždinskim Toplicama je u subotu, 10. lipnja održana 4. Toplička folklorijada u organizaciji KUD-a „Toplice”. Nastupilo je šest kulturno umjetničkih društava, odnosno više od 200 sudionika.

 

Uz domaćine, na 4. Topličkoj folklorijadi nastupali su i KUD „Anka Ošpuh” iz Ludbrega, KUD „Općine Selnica” iz Selnice, KUD „Vinica”, KUD „Žiškovec”, KUD „Oporovec” iz Zagreba te KUD „Tounjčica” iz Tounja.

 

Nakon okupljanja KUD-ova krenuo je mimohod, nakon kojeg je započelo misno slavlje u crkvi svetog Martina Biskupa. Središnji događaj odvijao se na glavnom gradskom trgu, gdje je započeo program KUD-ova te su se mogle vidjeti nošnje i plesovi iz svih krajeva Hrvatske.

 

Predsjednica KUD-a „Toplice”, Silvija Matkun, nije krila oduševljenje ovogodišnjim odazivom.

 

– Ove godine odaziv je bio odličan, bilo nas je stvarno puno. Svake nas je godine sve više i više. Inače smo krenuli s nekoliko KUD-ova, sad smo ih imali šest. Odnosno, sa 60 sudionika došli smo na njih 200, što je doista lijepa brojka – rekla je Matkun te dodala kako im je želja da Folklorijada postane i međunarodna.

 

– Nadam se da ćemo i to jednoga dana uspjeti –  kazala je Matkun.

 

Iako je prognoza za subotu bila loša, vrijeme ih je poslužilo.

 

– Sve je proteklo u najboljem redu. Stekla su se neka nova prijateljstva, ali dogovorila i neka nova gostovanja – rekla je predsjednica Matkun te zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji, kao i svim sudionicima i onima koji su ih podržali.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Donatorima Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael dodijeljene zahvalnice za pomoć u radu zaklade

  U Županijskoj palači u Varaždinu održani je prijem za predstavnike gradova i općina koje su dodijelile financijska sredstva Zakladi za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael. Prisutne načelnike i gradonačelnike pozdravila je te im se zahvalila upraviteljica zaklade , ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je istaknula kako je prevencija općeg kriminaliteta glavna aktivnost ove zaklade, a kako je rečeno na prijemu uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. -Hvala općinama i […]

  today27/01/2022 96

  0%