play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice korak bliže novom Smart kvartu

Grad Varaždinske Toplice korak je bliže izgradnji novog stambenog naselja – takozvanog Smart kvarta. Naime, gradonačelnica Dragica Ratković u petak je s direktorom tvrtke PRE-CON d.o.o. Blaženkom Premužićem potpisala ugovor o izradi glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju prometnica i komunalne infrastrukture u budućem Smart kvartu u Varaždinskim Toplicama.

Riječ je o ugovoru vrijednom 33.125 eura s PDV-om koji obuhvaća izradu projektne dokumentacije za projekt izgradnje prometnica i oborinske odvodnje, vodovoda i sanitarne kanalizacije, javne rasvjete i telefonije.

Da se radi o ogromnom i značajnom projektu za daljnji razvoj Grada, potvrdila je i gradonačelnica Ratković naglasivši kako je dobivanjem državne cestice omogućeno stvaranje preduvjeta za suvremeniji život mladih obitelji u Varaždinskim Toplicama.

-Planiranjem izgradnje budućeg Smart kvarta, podupire se provođenje programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada. Čvrsto vjerujem kako Smart kvart predstavlja samo djelić pritoka nove energije i novog načina života u Varaždinskim Toplicama – rekla je gradonačelnica Ratković.

Dodala je kako je ove godine u planu ishođenje građevinske dozvole što već samo po sebi predstavlja velik posao. Nakon toga slijedi predaja mapa vodovoda i kanalizacije Varkomu na čemu Grad već radi.

-Najvažnija nam je građevinska dozvola kako bismo mogli pristupiti izgradnji komunalne infrastrukture – poručila je Ratković.

Premužić je objasnio kako Smart kvart obuhvaća četiri dionice prometnica ukupne dužine od oko 800 metara te kako je određeni broj gradilišnih mjesta već parceliran.

– Na jednoj od tih parcela predviđen je dječji vrtić, a na drugoj trafostanica. Slijedi detaljna razrada za infrastrukturu, odnosno prometnicu, vodovod, kanalizaciju, telefoniju i rasvjetu – pojasnio je Premužić.

Budući da nijedna potencijalna zgrada na području Varaždinskih Toplica nije dovoljno velika i nema smještajni kapacitet za 200 djece, u sklopu novog Smart kvarta bit će izgrađen dječji vrtić što će mladim obiteljima  sasvim sigurno biti dodatan poticaj za naseljavanje u ovaj novi toplički kvart.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U okviru programa Dana Općine organizirani edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera u krvi

  Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer. Akciji i edukaciji prisustvovala je i Ana Bramović, koja je istaknula da je jako zadovoljna s akcijom koju je organizirala Općina te da je čula mnoge korisne informacije koje su je zanimale." Šećer provjeravam stalno, svaki mjesec, kao i kolesterol svaka tri mjeseca"  […]

  today20/04/2024 3

  0%