play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice dobit će čak 377 tisuća bespovratnih eura za sanaciju drvenog mosta na Bednji

Sjajna vijest za Grad Varaždinske Toplice i sve Topličance – gradonačelnica Dragica Ratković je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture 11. siječnja 2023. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Bespovratna financijska sredstva Gradu će se dodijeliti za sanaciju Drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Ukupni iznos dodijeljenih financijskih sredstava iznosit će 377.264,58 EUR, odnosno 2.842.500,00 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije.

Svrha sanacije mosta je uspostava redovnog funkcioniranja prometovanja, sigurne prohodnosti oštećenog mosta te vraćanje infrastrukture u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a cilj je izbjeći daljnja urušavanja gornjeg ustroja mosta i daljnje stvaranje pukotina na nosivim stupovima koji predstavljaju opasnost od urušavanja mosta.

 

– Vrijedi naglasiti kako će se ovim projektom sanacije osigurati sigurno prometovanje, statika i korisnost  mosta koji za našu lokalnu zajednicu predstavlja značajni prometni pravac. Zahvaljujem Ministarstvu na dodijeljenim financijskim sredstvima i veselim se početku radova i sanaciji našeg Drvenog mosta preko rijeke Bednje koji je od velike  važnosti za naše lokalno stanovništvo, infrastrukturu i okoliš, a koji će nakon obnove zasjati onim starim sjajem kojeg se mnogi sjećaju. Ovo je još jedan od projekata koje radimo na dobrobit naših građana, a vjerujem da ne treba posebno naglašavati koliko smo sretni što smo dobili najveći mogući iznos sufinanciranja. Koliko smo se trudili, mislim da smo to i više nego zaslužili – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ugovor s Ministarstvom, kao Tijelom koje odobrava, dodjeljuje i odgovorno je za provedbu financijskih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, potpisan je na osnovu Poziva za dodjelu bespovratnih financijskih  sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije”.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 8 1

  0%