play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija i dalje razvija „priču“

Brend „Kuće za odmor s pričom“ u posljednje je tri godine pozicionirao Varaždinsku županiju u jednu od kontinentalnih županija Hrvatske koje su iznimno povećale broj, ali i kvalitetu privatnog smještaja. I to ne bilo kakvog smještaja, već smještaja koji ima vlastitu, jedinstvenu priču.

Projekt je to koji je potaknuo mnoge da svojim vikendicama ili klijetima koje su izgubile svoju prvotnu namjenu, udahnu novi život. Rekonstrukcijom i adaptacijom tih objekata nastale su Kuće za odmor namijenjene smještaju turista, a važno je istaknuti da je time istodobno očuvana i tradicionalna arhitektura. Tako danas na području Varaždinske županije imamo nešto više od 100 kuća za odmor, što je gotovo 4 puta više nego 2018. godine kada je započela provedba spomenutog projekta.

Završetkom 4. certifikacijskog kruga krajem listopada 2021. godine, Ugovore o certificiranju potpisalo je novih 11 vlasnika kuća za odmor, čime se broj Kuća za odmor s pričom povećao na 55 s ukupno 263 glavna i 40 pomoćnih kreveta.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je više od polovice svih kuća za odmor na području Varaždinske županije certificirano ovom oznakom kvalitete što nam prije svega omogućuje lakše upravljanje kvalitetom i održivim razvojem ove vrste smještaja, a posljedično i cijele destinacije. Jer osim što podižu kvalitetu smještaja, neke od ovih kuća svojom su pričom i sadržajima koje nude za svoje goste, već postale mini destinacije i glavni motiv putovanja u varaždinski kraj. – rekao je direktor TZ Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini.

Privatnost, mir, komfor, kao i dodatni sadržaji koje svaka od kuća za odmor nudi svojim gostima, samo su neki od razloga zbog kojih se upravo u Kućama za odmor s pričom ostvaruje gotovo 11 % svih noćenja na području Varaždinske županije. Tako velik broj gostiju dobiva i dodatnu vrijednost boravka u certificiranom smještaju koji jamči posebno iskustvo i kvalitetu.

Do prije 3 godine ruralni dijelovi Varaždinske županije bili su gotovo potpuno nepoznati turistima, a na velikom dijelu ruralnog područja županije nije postojao niti jedan turistički smještajni objekt. Razvojem ovog projekta mnoge nekadašnje vikendice, kolibe i tradicijske kuće na prekrasnim zelenim varaždinskim brežuljcima, postale su prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj. Ti objekti privlače goste iz cijelog svijeta, a ljudi koji do jučer nisu imali iskustva u turizmu danas su domaćini koji dobivaju najviše ocjene od turista. – ističe Bojanić Morandini.

Autor fotografija: Siniša Sović

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%