play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin podnosi kandidaturu za UNESC0-ov grad glazbe

Varaždin ima velike izglede biti proglašen UNESCO-ovim  gradom glazbe. U multimedijalnoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer održan je u srijedu 17. svibnja radni sastanak na kojem se govorilo o pripremama za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada u području glazbe, koji je za 2023. godinu objavilo Ministarstvo kulture i medija i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO. Cilj je grad Varaždin uključiti u Mrežu kreativnih gradova u specifičnom području glazbe i jačati suradnju među gradovima koji su prepoznali kreativnost kao strateški čimbenik održivog razvoja.  Turistička zajednica Grada Varaždina prijavu priprema uz potporu Grada Varaždina u suradnji sa stručnjacima iz organizacije Hangveto iz Budimpešte koja je već bila uspješna u prijavama drugih europskih gradova. Goste i sudionike sastanka pozdravio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zahvalio se na volji da pridonesu uspješnoj kandidaturi Varaždina. Zamolio je za ozbiljnost svih sudionika  prilikom izrade prijave jer su rokovi vrlo kratki: Prijava mora biti gotova do 30. lipnja, a da bi bila potpuna mi moramo do kraja ovog mjeseca sve uobličiti. Apeliram da svatko od vas u svom segmentu odradi posao kako bi već početkom lipnja predali prijavu ministarstvu. Imamo punu podršku ministarstva kulture i medija, razgovarao sam s ministricom koja je rekla da će nam pružiti svu podršku u toj aplikaciji. – rekao je gradonačelnik i pozdravio stručnjake iz Mađarske koji su već uspješno radili na aplikacijama drugih gradova. Imamo tradiciju, imamo glazbenu školu, imamo već 53 godine barokne večeri, Ivana Padovca i puno drugih događanja i argumenata pa vjerujem da ćemo stići napraviti aplikaciju i siguran sam da će biti uspješna. – zaključio je gradonačelnik poželjevši uspješan rad sudionicima sastanka.

Jelena Toth, direktorica turističke zajednice naglasila je kako je Varaždin jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koja je uz sve ostale kvaliteta prepoznata i kao grad glazbe. Navela je sve dosadašnje aktivnosti turističke zajednice povezane s glazbom te najavila da će se u tom smjeru i dalje razvijati brend Varaždina. UNESCO-ova titula kreativnog grada glazbe svakako će biti velika pomoć u tome. Sastanku su prisustvovali ravnatelji i predstavnici institucija koji će biti uključeni u proces kandidature.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Dva nova investitora u Gospodarskoj zoni Brezje

  Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici s investitorima u Gospodarskoj zoni Brezje, predstavnicima tvrtke Trgograd d.o.o. Sanjom Šilec i Zdravstvene ustanove Ljekarna Salus Dinkom Vrućinom, potpisao dva nova ugovora o prodaji zemljišta. Trgovačko društvo Trgograd kupilo je ukupno 1567 m2 zemljišta uz benzinsku pumpu na istočnoj zaobilaznici na kojem planira izgraditi autopraonicu i servis za vozila. Zemljište je prodano po cijeni od 189,24 kn/m2. Zdravstvena ustanova […]

  today20/05/2021 96 2

  0%