play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin će iduća tri mjeseca biti domaćin brojnih događanja

Proljeće kalendarski još nije stiglo, iako se to ne čini prema iznadprosječno toplom vremenu i već pokojem rascvjetanom cvijetu. Nadahnulo je to i organizatore brojnih događanja koji su se potrudili da iduća tri mjeseca u Varaždinu budu sadržajna i raznovrsna.

 

Do 31. svibnja očekuje nas, za sada najavljenih, sedamdesetak događanja u organizaciji varaždinskih kulturnih, obrazovnih, glazbenih, sportskih i drugih institucija i udruga. Među njima su i festivali poput Tjedna smijeha ili Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI&RAFI koji već imaju ozbiljnu tradiciju i svoju vjernu publiku. Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu nastavlja s bogatim ovosezonskim repertoarom koji puni gledalište, za sredinu ožujka pripremaju premijeru opere „Madama Butterfly“, a za travanj novu predstavu „Mačka na vrućem limenom krovu“. Velik doprinos programu daje i varaždinska Glazbena škola, jedna od najstarijih i najuglednijih odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, organizacijom koncerata, festivala, smotri i radionica.

Nastavlja se i program „Srijede u muzeju“ u organizaciji Gradskog muzeja Varaždin u kojem je posebno atraktivna izložba „Život u minijaturi“ autorice Vlatke Đurić-Resnik. Nove sadržaje, koji će upotpuniti njihova tradicionalna događanja subotom ujutro, osmislili su i u varaždinskoj  Gradskoj tržnici, a brojni varaždinski restorani ponovno će dati svoj doprinos promociji autohtonih proizvoda, uključivanjem u gastro manifestaciju 7. Dani okusa varaždinskog kraja. U travnju se vraća i neizostavna smjena straže Varaždinske gradske garde i pucanj iz topa, a od svibnja počinje i program Glazbenih subota u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina. Glazba je prepoznatljiv simbol Varaždina koji je od lani postao prvi hrvatski grad s titulom UNESCO-ovog grada glazbe.

Subotom prijepodne Varaždinci  i njihovi  gosti  imat će priliku uživati u glazbi na balkonima, glazbi na orguljama u varaždinskoj katedrali, glazbi iz glazbene kamperice, a neizostavna atrakcija varaždinskih ulica bit će i verglaš. Ukratko, sadržajno proljeće bit će odlična uvertira u još raznovrsnije i zabavnije „Ljeto u Varaždinu“.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uoči lokalnih izbora Reformisti predstavili snagu stranke u Varaždinskoj županiji

  U Varaždinskoj Areni predstavljeni su kandidatkinje i kandidati Narodne stranke – REFORMISTI Varaždinske županije za načelnike i gradonačelnike općina i gradova za predstojeće lokalne izbore. Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je  kako će Narodna stranka-REFORMISTI u Varaždinskoj županiji na izbore izaći u svih 28 gradova i općina. U 17 gradova i općina sa svojim kandidatima, u nekoliko gradova i općina podržati će nezavisne kandidate koji će […]

  today10/03/2021 155

  0%