play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uz Sve svete izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske te članovi udruga branitelja položili vijence i zapalili svijeće

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske, zatim predstavnici Ministarstva branitelja, članovi udruga branitelja te članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije te branitelje koji su položili svoje živote u obrani Hrvatske, kao i na poginule te preminule antifašiste.

Tako su zajednički vijenac Grada Varaždina i Varaždinke županije položili gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i zamjenica župana Silvija Zagorec, a počast su odali i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec.

Izaslanstvo PU varaždinske predvodio je načelnik Predrag Benčić, dok je Ministarstvo branitelja predstavljala Snježana Hunjet, voditeljica područnog odjela Ministarstva.

Zamjenica župana je naglasila kako se već tradicionalno uoči blagdana Svih svetih odaje počast i pijetet svima koji su zadužili naše društvo i državu.

– Danas  smo se prisjetili i poginulih pripadnika antifašističkog pokreta kao i svih naših branitelja koji su položili svoje živote u obrani domovine. Počast odajemo i svim našim preminulim sugrađanima koji su ostavili trag u razvoju ovog grada i županije. Svima njima neka je vječna slava i hvala, a na nama koji obavljamo javne dužnosti je da radimo i djelujemo u interesu svih  građana jer su nas upravo oni koji nisu više s nama za to zadužili- rekla je zamjenica župana.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj također je rekao kako su se danas prisjetili svih preminulih sugrađana grada Varaždina, kao i preminulih antifašista iz 2. svjetskog rata te branitelja koji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

-Poručujem sugrađanima da i dalje njeguju sjećanje na svoje najbliže, na svoje roditelje, braću i sestre, na svoju djecu jer je to jedan od načina na koji iskazujemo da smo pripadnici ljudskog roda i time iskazujemo svoj humanizam – naglasio je gradonačelnik je Bosilj.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je prilikom odavanja počasti rekao kako policijska uprava zajedno sa ostalim institucijama odaje počast i svim braniteljima koji su dali svoje živote za hrvatsku državu te je naglasio važnost sjećanja na naše najmilije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%