play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uz predstavu “Ljubaf” SDP obilježio Dan žena

Tradicionalno, Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije i Forum žena SDP-a Međunarodni dan žena obilježili su uz predstavu „Ljubaf“ koju su u varaždinskom HNK odigrali glumci Kerekesh Teatra. U prepunom gledalištu, uz članice stranke iz cijele Varaždinske županije u predstavi je uživala i potpredsjednica SDP i saborska zastupnica Sabina Glasovac koja je istaknula kako je poanta Dana žena da se ne samo na taj dan, nego svih dana u godini, sjetimo postignuća hrabrih žena koje su se borile za pravo glasa žena na izborima, pravo na obrazovanje i stručno usavršavanje.

– Iz tog njihovog iskustva mi danas trebamo crpiti snagu i borbenost za sve one bitke koje još nisu dobivene, a koje dugujemo ne samo nama, nego i generacijama koje dolaze. Ne tražimo ništa više od onoga što nam pripada. Žene čine više od 50 posto stanovništva, zato tražimo pola zemlje, pola neba, pola moći, da nas se tretira ravnopravno i da imamo jednaka prava kao i muškarci – istaknula je Sabina Glasovac.

 

Žene nose u sebi ljubav i život, bez obzira i unatoč svemu, kazala je predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije i zastupnica u Hrvatskome saboru Barbara Antolić Vupora.

 

– Kao i mi, žene koje nam sada dolaze iz ratom pogođene Ukrajine nose tu ljubav u sebi. Ta kriza je zasjenila sve ostalo, cijeli naš dosadašnji život, ali ljudska je duša neumoljiva, traži i želi bolje, a upravo je to osobina nas žena – naglasila je Antolić Vupora.

 

Najljepše želje povodom Međunarodnog dana žena svojim je stranačkim kolegicama uputio predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji im je ujedno poželio da uz „Ljubaf” zaborave na sve brige i poslove koje rade te da uživaju u svom danu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  NK “Bednja” Beletinec u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

  Nakon povijesne sezone u kojoj su osvojili sve što se osvojiti dalo, nogometaši Nogometnog kluba „Bednja“ Beletinec nastavljaju nizati odlične rezultate i u novoj sezoni. Pred više od 400 navijača, jučer je u Beletincu odigrano pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa, a gosti su stigli iz Nogometnog kluba „Uljanik“ iz Pule. Utakmica je bila visokog intenziteta s obje strane, s tim da su gosti od 44. minute igrali s igračem manje, pa […]

  today26/08/2021 319

  0%