play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Utvrda Grebengrad zasjat će u punom sjaju

Ministarstvo kulture i medija i ove će godine poduprijeti višegodišnje radove na sanaciji Utvrde Grebengrad. Potvrđeno je to ovih dana odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava kroz program financiranja zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2023. godinu. Naime, Gradu Novom Marofu Ministarstvo će dodijeliti gotovo 20 tisuća eura, odnosno 150 tisuća kuna.

Riječ je o nastavku odlične suradnje s resornim Ministarstvom što je naglasio i sam gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalivši što je još jednom prepoznalo važnost vraćanja utvrde u njeno prvobitno stanje. „Nakon što nam je prošle godine Ministarstvo dodijelilo 200 tisuća kuna, ono će nastaviti podupirati projekt sanacije jedne od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske u koju već godinama ulažemo značajna sredstva s ciljem očuvanja njezinog osnovnog oblika i kako bi nakon završetka radova zasjala u svom punom sjaju. Bit će to jedna dodatna turistička i kulturna ponuda našeg kraja koja će, siguran sam, privlačiti velik broj posjetitelja” – rekao je Jenkač.

Cilj je najveću srednjovjekovnu utvrdu na sjeveru Hrvatske u cijelosti otkriti posjetiteljima zbog čega Grad Novi Marof već nekoliko godina radi na njenoj sanaciji te godišnje u tu svrhu ulaže oko pola milijuna kuna.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci resornog Ministarstva, krajnji rezultat sasvim sigurno neće izostati.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Odana počast hrvatskim braniteljima u Vinici

  U četvrtak, 5. kolovoza članovi udruge "Konj, moj prijatelj" u već tradicionalnom konjičkom mimohodu, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zaustavili su se kod spomenika Mladenu Kasunu, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te kod ”Spomenika zahvalnosti” hrvatskim braniteljima župe Vinica u Domovinskom ratu u Vinici. Članovi udruge, načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prečasni Valent Posavec, članovi UDVDR-a Klub Vinica pod vodstvom […]

  today06/08/2021 118

  0%