play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Usvojen Proračun Općine Trnovec Bartolovečki u iznosu većem od 6,5 milijuna eura

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki većinom glasova usvojen je proračun za 2024. godinu u iznosu od 6.549.450 eura. Kada se tome pridoda i višak prihoda iz ove godine u iznosu od 800.000 eura, plan ukupnih rashoda i izdataka za 2024. godinu iznosi 7.349.450 eura. Ovakav iznos proračuna omogućuje realizaciju niza kapitalnih projekata te zadržavanje, ali i povećanja iznosa za razne mjere koje se financiraju iz proračuna.

Kapitalni projekti

Što se tiče rashoda, Općina i iduće godine nastavlja ulagati u sve svoje stanovnike kroz razvoj sportske i društvene infrastrukture, uređenje i izgradnju javno prometnih površina, održavanje javne rasvjete i nerazvrstanih cesta, među kojima su Ulica Štefanec Marof, Ludbreška ulica, Ulica Male ledine i Ulica Gustava Krkleca, te uređenje groblja i kupnja zemljišta za širenje groblja u Bartolovcu.

Od kapitalnih projekata, u planu su još izgradnja Mini tržnice, Kulturnog centra Trnovec, dogradnja zdravstvene ambulante Šemovec, uređenje matičnog ureda Bartolovec, izgradnja Dječjeg vrtića Trnovec i izgradnja nadstrešnice uz Društveni dom Zamlaka. Značajna sredstva predviđena su i za izgradnju biciklističke rute te outdoor parka u Trnovcu, kao i za razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta. Razmjerno broju stanovnika na području Općine, Općina će sudjelovati u financiranju izgradnje sortirnice Grada Varaždina.

– Svi navedeni kapitalni projekti imaju za cilj daljnje podizanje standarda života svih naših sumještana. U tome jednako brinemo za sva naša naselja, a poseban naglasak je na najmlađim mještanima i mladim obiteljima. Naime, naše najmlađe financijski pratimo od rođenja do završetka školovanja. Mladi su nam prioritet, ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost naše Općine – rekla je načelnica Verica Vitković i dodala da su u proračunu predviđena i sredstva za poticanje poljoprivrede i gospodarstva, zaštitu okoliša, očuvanje kulturne baštine, udruge civilnog društva, socijalnu skrb i druga područja koja utječu na kvalitetu mještana.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

    Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to: umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu […]

  today27/02/2024 5

  0%