play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Usvojen Proračun Općine Trnovec Bartolovečki u iznosu većem od 6,5 milijuna eura

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki većinom glasova usvojen je proračun za 2024. godinu u iznosu od 6.549.450 eura. Kada se tome pridoda i višak prihoda iz ove godine u iznosu od 800.000 eura, plan ukupnih rashoda i izdataka za 2024. godinu iznosi 7.349.450 eura. Ovakav iznos proračuna omogućuje realizaciju niza kapitalnih projekata te zadržavanje, ali i povećanja iznosa za razne mjere koje se financiraju iz proračuna.

Kapitalni projekti

Što se tiče rashoda, Općina i iduće godine nastavlja ulagati u sve svoje stanovnike kroz razvoj sportske i društvene infrastrukture, uređenje i izgradnju javno prometnih površina, održavanje javne rasvjete i nerazvrstanih cesta, među kojima su Ulica Štefanec Marof, Ludbreška ulica, Ulica Male ledine i Ulica Gustava Krkleca, te uređenje groblja i kupnja zemljišta za širenje groblja u Bartolovcu.

Od kapitalnih projekata, u planu su još izgradnja Mini tržnice, Kulturnog centra Trnovec, dogradnja zdravstvene ambulante Šemovec, uređenje matičnog ureda Bartolovec, izgradnja Dječjeg vrtića Trnovec i izgradnja nadstrešnice uz Društveni dom Zamlaka. Značajna sredstva predviđena su i za izgradnju biciklističke rute te outdoor parka u Trnovcu, kao i za razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta. Razmjerno broju stanovnika na području Općine, Općina će sudjelovati u financiranju izgradnje sortirnice Grada Varaždina.

– Svi navedeni kapitalni projekti imaju za cilj daljnje podizanje standarda života svih naših sumještana. U tome jednako brinemo za sva naša naselja, a poseban naglasak je na najmlađim mještanima i mladim obiteljima. Naime, naše najmlađe financijski pratimo od rođenja do završetka školovanja. Mladi su nam prioritet, ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost naše Općine – rekla je načelnica Verica Vitković i dodala da su u proračunu predviđena i sredstva za poticanje poljoprivrede i gospodarstva, zaštitu okoliša, očuvanje kulturne baštine, udruge civilnog društva, socijalnu skrb i druga područja koja utječu na kvalitetu mještana.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 4

  0%