play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Usvojen Proračun Grada Novog Marofa za 2024. godinu

Većinom glasova vijećnika Gradskog vijeća Novog Marofa prihvaćen je proračun za 2024. u iznosu od 16.722.500,00 eura. Proračun predviđa realizaciju kapitalnih projekata, daljnji razvoj grada Novog Marofa, a i dalje su prioritet mještani, prije svega oni najmlađi, mlade obitelji, umirovljenici, odnosno zadržavanje, ali i daljnje unaprjeđenje njihovog standarda.

Govoreći o proračunu, gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da sadrži brojne kapitalne projekte.

– Proračun je snažan što se tiče rashodovne strane, a očekujem da će prihodovna strana to pratiti. Središnja vlast uvijek je bila naš partner u velikim projektima i prema najavama tako će biti i iduće godine – kratko je kazao Jenkač.

Sredstva u proračunu koristit će se dobrim dijelom i za programe građenja komunalne infrastrukture, kao što je sanacija, uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta, javnih prometnih površina, javnih zelenih površina, javne rasvjete i parkirališta te groblja, za što je osigurano 4,8 milijuna eura. Za održavanje komunalne infrastrukture u Proračunu je osigurano 968 tisuća eura.

Također, dodajmo da sredstva za programe javnih potreba u sportu iznose 190 tisuća eura, dok je za programe javnih potreba u kulturi planirano 619 tisuća eura.

– Proračun za 2024. godinu odražava našu predanost razvoju Grada Novog Marofa. Sredstva su pažljivo raspoređena kako bismo podržali sve ono što čini naš grad boljim mjestom za život – rekao je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač.

Prije donošenja Proračuna za 2024. godinu, donesene su II. izmjene i dopune Proračuna za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu. S obzirom na to da do kraja 2023. godine neće doći do realizacije određenih investicija koje se prenose u 2024.godinu, pristupilo se izradi II. Izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu, a prema novom rebalansu proračuna rashodi i izdaci iznose 13.063.489,00 eura. Pojašnjavajući izmjene, gradonačelnik je posebno naglasio izdvajanje za predškolski odgoj koje je povećano za 223 tisuće eura. Gradonačelnik Jenkač je također iznio Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Novog Marofa za prvo polugodište 2023. godine, ističući ukupne prihode i primitke od 6.083.020,97 eura. Gradonačelnik je predstavio i polugodišnje izvješće o svom radu koje je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Novog Marofa. Plaketa Grada Novog Marofa na samoj je sjednici dodijeljena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novi Marof za 100 godina djelovanja i humanog rada, dok je posthumno Vinku Pošti dodijeljena Plaketa za predanu nesebičnu suradnju s Gradom Novim Marofom i razvoj vatrogastva.

Zahvalnica Grada Novog Marofa posthumno je dodijeljena Dinku Kusiću za dugogodišnji rad u Nogometnom klubu „Novi Marof“ i razvoj nogometa u Novom Marofu, Ivanu Franjiću za doprinos razvoju sporta na području Grada Novog Marofa, Karlu Štorgi za ostvarene rezultate na kulinarskim natjecanjima u Hrvatskoj i svijetu te Dominiku Meštriću, vlasniku ugostiteljskog obrta „Lovac“, za izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%