play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uspješno završen i ovogodišnji Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“

U organizaciji Radija Megaton i ove je godine uspješno završio Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“. Ovim projektom želimo potaknuti slušatelje da potraže u svojoj okolini motive koji najbolje ističu ljepotu Varaždinske županije i zabilježe ih fotografijom.

Na ovogodišnji natječaj pristigla je 101 autorska fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 74. Svaki autor mogao se prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije s širokim spektrom motiva (priroda, naselja, povijest, kultura, običaji, manifestacije, gastronomija, turizam, zabava, sport, ljudi…). Fotografije nisu smjele biti obrađene, osim osnovne korekcije svjetla i boje, bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

Natječaj je bio otvoren od 25. kolovoza do 26. rujna 2022. godine. Nakon toga uslijedilo je ocjenjivanje pristiglih fotografija, o čemu je odlučivao žiri u sastavu Goran Mališ – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton. Prema njihovom sudu, najbolju je fotografiju u Jalžabetu snimila Tena Antonija Torjanac iz Trnovca Batolovečkog, a fotografiji koja prikazuje spaljivanje suhog lišća i grana u suton i gospođu koja gleda u sunce koje nestaje iza brda dala je naziv „Jesenja sonata“.

1. Mjesto – „Jesenja sonata“

 

Teni Antoniji čestitamo na osvojenoj nagradi, a nagrada je: vikend boravak do 5 osoba u kući za odmor “Nihil deest” u Falinić Bregu te osiguran dnevno po jedan obrok iz Restorana CBS iz Svibovca Podravskog za osobe koje borave u kući.

Uz Tenu, koja je osvojila glavnu nagradu, još će dvoje autora dobiti utješne nagrade. Drugoplasirana Veronika Koprek iz Nove Vesi s fotografijom „Braje“ koja osvaja ručak za dvije osobe u restoranu August u Varaždinu i trećeplasirani Nikola Daraboš iz Ivanca s fotografijom „Ivanščica u zimsko jutro“ koji osvaja ručak za dvije osobe u zalogajnici Šanjek u Varaždinu.

2. Mjesto – „Braje“
3. Mjesto – „Ivanščica u zimsko jutro“

Od pristiglih fotografija, dodatno će se odabrati one kojima se dočarava ljepota Varaždinske županije te će biti izložene u atriju Županijske palače u Varaždinu u vrijeme adventa, a o vremenu otvaranja izložbe ćemo vas naknadno informirati.

Zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te sponzorima kući za odmor „Nihil deest“ iz Falinć Brega, Restoranu CBS iz Svibovca Podravskog, restoranu August i zalogajnici Šanjek iz Varaždina!

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  ”Kauboji” ponovno u Varaždinu

  Varaždin će 28. i 29. travnja ponovno biti domaćin najboljim hrvatskim rukometašima koji će u Areni na Dravi odigrati dvije utakmice EHF EURO kupa protiv reprezentacije Slovačke. Potvrđeno je to u razgovoru gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i direktora marketinga i organizatora velikih rukometnih natjecanja u Hrvatskom rukometnom savezu Silvija Njirića. Na sastanku u Gradskoj vijećnici, kojem su prisustvovali i pročelnik Dražen Cesar te suradnici Marinko Šipuš i Željko Kušter, istaknuto […]

  today12/03/2021 32

  0%