play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uspješno završen i ovogodišnji Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“

U organizaciji Radija Megaton i ove je godine uspješno završio Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“. Ovim projektom želimo potaknuti slušatelje da potraže u svojoj okolini motive koji najbolje ističu ljepotu Varaždinske županije i zabilježe ih fotografijom.

Na ovogodišnji natječaj pristigla je 101 autorska fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 74. Svaki autor mogao se prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije s širokim spektrom motiva (priroda, naselja, povijest, kultura, običaji, manifestacije, gastronomija, turizam, zabava, sport, ljudi…). Fotografije nisu smjele biti obrađene, osim osnovne korekcije svjetla i boje, bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

Natječaj je bio otvoren od 25. kolovoza do 26. rujna 2022. godine. Nakon toga uslijedilo je ocjenjivanje pristiglih fotografija, o čemu je odlučivao žiri u sastavu Goran Mališ – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton. Prema njihovom sudu, najbolju je fotografiju u Jalžabetu snimila Tena Antonija Torjanac iz Trnovca Batolovečkog, a fotografiji koja prikazuje spaljivanje suhog lišća i grana u suton i gospođu koja gleda u sunce koje nestaje iza brda dala je naziv „Jesenja sonata“.

1. Mjesto – „Jesenja sonata“

 

Teni Antoniji čestitamo na osvojenoj nagradi, a nagrada je: vikend boravak do 5 osoba u kući za odmor “Nihil deest” u Falinić Bregu te osiguran dnevno po jedan obrok iz Restorana CBS iz Svibovca Podravskog za osobe koje borave u kući.

Uz Tenu, koja je osvojila glavnu nagradu, još će dvoje autora dobiti utješne nagrade. Drugoplasirana Veronika Koprek iz Nove Vesi s fotografijom „Braje“ koja osvaja ručak za dvije osobe u restoranu August u Varaždinu i trećeplasirani Nikola Daraboš iz Ivanca s fotografijom „Ivanščica u zimsko jutro“ koji osvaja ručak za dvije osobe u zalogajnici Šanjek u Varaždinu.

2. Mjesto – „Braje“
3. Mjesto – „Ivanščica u zimsko jutro“

Od pristiglih fotografija, dodatno će se odabrati one kojima se dočarava ljepota Varaždinske županije te će biti izložene u atriju Županijske palače u Varaždinu u vrijeme adventa, a o vremenu otvaranja izložbe ćemo vas naknadno informirati.

Zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te sponzorima kući za odmor „Nihil deest“ iz Falinć Brega, Restoranu CBS iz Svibovca Podravskog, restoranu August i zalogajnici Šanjek iz Varaždina!

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodijeljene diplome polaznicima škole plivanje iz OŠ Trnovec

  Učenici 3.razreda OŠ Trnovec završili su svoju ovogodišnju školu plivanja koja se održavala tjedan dana na Gradskim bazenima Varaždin. Ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, zajedno s načelnicom Trnovca, Vericom Vitković, dodijelila je diplome malim plivačima. ''Želim zahvaliti djeci, roditeljima, učiteljima, trenerima i općini Trnovec što su omogućili da se još jednom provede ovaj uistinu važan projekt. Ove godine školu plivanja je pohađalo 26 djece trećih razreda OŠ Trnovec i svi […]

  today13/05/2023 43

  0%